BJELOVAR 30 (19) KTC 38 (18) BJELOVAR: Perić, Javor 1, I. Jurišić 6, Grbavac 3, F. Jurišić, Popović 9, Kranjec, Josifovski, Peršić 1, Nosek, Vidović 4, Udžbinac, Pećina 4, Tandara 2, Kozić. TRENER: Davor Lamza. KTC: Henigman, Predojević, Žganjer 2, Katavić, Harča, Kemenović, Vučelić 12, Mušlek, Miklečić 2, Smolković, I. Antunović 4, Pehar 9, M. Antunović 9. TRENER: Dragutin Miklečić. BJELOVAR – ŠSD Bjelovar. GLEDATELJA: 100. SUCI: Dražen Gladović i Goran Volenik (oba Virovitica). ISKLJUČENJA: Bjelovar 2 minuta, KTC 6 minuta. SEDMERCI: Bjelovar 3 (2), KTC 5 (5).

Vjerojatno je i bolje da su rukometaši Bjelovara proteklu srijedu u polufinalu Kupa Regije Sjever na domaćem parketu poraženi od KTC. Jer da su kojim slučajem pobijedili, a šanse za to bile su jednake dobitku na lotu, morali bi ovaj tjedan odigrati finalnu utakmicu u Slatini. Ovako su skratili muke svima koji prate bjelovarski rukomet, a tih mazohista je sve manje i manje. Jer nikog normalnog više ne zanima ta rukometna dekadencija i taj apsolutni rukometni antitalent. Ako je do srijede i utakmice protiv KTC postojala ikakva dvojba, više ne postoji. Bjelovar nikad u povijesti nije imao slabiju momčad, nikad u povijesti nije izgledao tako nemoćno i jadno, tako nezainteresirano. Ono što igrači Bjelovara pokušavaju izvesti na parketu više se ne može nazvati ni rukometom. Jer u pojedinim trenucima utakmice čini se da ni oni sami ne znaju gdje su i što trebaju raditi, a nedostaje samo to da sami sebi počnu zabijati golove.

Puno bolji od Bjelovara nije ni KTC koji je u srijedu također bio bez nekoliko ključnih igrača. Ipak, gosti iz Križevaca su u svojim redovima imali tri ili četiri nazovimo rukometaša i to im je bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu rezultatom 38:30. Dobro su Bjelovarčani otvorili utakmicu i gotovo cijelo prvo poluvrijeme su vodili. U jednom trenutku imali su vodstvo 12:8, no na odmor su otišli sa samo pogotkom prednosti (19:18). Pogodak za pogodak igralo se u prvih desetak minuta drugog dijela, odnosno do 24:24. Onda je domaći strateg Lamza na parket poslao nekoliko igrača koji su djelovali zbunjenije i izgubljenije od kolega koje su zamijenili. Rezultiralo je to brzim rezultatskim odvajanjem Križevčana koji serijom 5:1 odlaze na 29:25 te praktički u 45. minuti rješavaju pitanje pobjednika. U samoj završnici KTC se dodatno rezultatski odvojio do konačnih i zasluženih plus osam. Predvodili su ih Filip Vučelić sa 12 te Toni Pehar i Marko Antunović sa po devet pogodaka. Kod Bjelovara se devet puta u listu strijelaca upisao do jučer nepoznati Popović, dok je šest pogodaka postigao Ivan Jurišić.