Žitelji pojedinih bjelovarskih ulica već su mjesecima svjedoci kako grad „živi“ u rane jutarnje sate nakon zatvaranja vrata nekolicine klubova u kojima sve pršti od popularnih „humpa-cumpa“ ritmova s istočnjačkim „štihom“. Daleko od toga da je problem u odabiru glazbenog ukusa, već dijelu posjetitelja koji nakon „ludog“ provoda haraju gradom i urlajući neke od zapamćenih refrena dobrano natopljeni alkoholom, kreću u vandalske pohode kojih nisu pošteđeni automobili, izlozi, prometni znakovi… Premda su stanari dijela Miošićeve ulice, koja je jednom od utabanih staza nakon „fajrunta“, već navikli na ranojutarnju larmu, posljednjih nekoliko mjeseci svjedoče sve češćim nasrtajima i na obiteljske kuće čiju su žljebovi ili prozori sve češćom metom obijesti. Potvrđuje to i Zvjezdan Hunjet, koji je prije nekoliko dana ostao zaprepašten razinom brutalnosti „noćnih skupina“.

Razbijeni izlozi

-S jednog od prozora kuće istrgunta je roleta, druga je oštećena, a omiljenom „zabavom“ je ispuštanje automobilskih guma, lomljenje retrovizora, razbijanje stakala na stupovima ulične rasvjete, ili,kao u mom slučaju, krađa stolica i suncobrana s terase kafića. Kritični dani su srijeda, petak i subota, kada pojedine grupe od desetak mladića ne prezaju ni od razbijanja izloga na obližnjem kineskom dućanu ili igranja uličnog nogometa praznim kartonskim kutijama koje pronalaze ispred trgovina – priča Hunjet.
Unatoč sve češćim noćnim ispadima, do sada još nitko od stanara tog dijela Miošićeve nije policiji podnio prijavu, ako ništa drugo za remećenje javnog reda i mira premda će, ukoliko i dalje ostanu izloženi teroru, posegnuti za policijskom zaštitom.

Rana buđenja u Frankopanskoj

-Iako su tijekom noćnih sati vikenda policijske ophodnje česte, teško je predvidjeti gdje bi se mogao dogoditi incident jer, kako sam imao priliku svjedočiti jednom izgredu, grupa se brzo u manjim skupina gubi u sporednim ulicama i zaista im je teško ući u trag – dodaje Hunjet.
No, na udaru bjelovarskih vandala nije samo Miošićeva, već i Frankopanska, u kojoj pojedine stanare u „sitne sate“ budi udaranje po prozorima praćeno nesnosnom galamom i razbijanjem boca na nogostupu. Dio izgrednika zasigurno završava u policijskoj „marici“, ili s pokojom prekršajnom kaznom, što izgleda, još nije dovoljno za stajanje na kraj razularenim noćnim pohodima.