Naši kapaciteti sasvim su dovoljni ne samo za đurđevačko, već za područje čitave Bjelovarsko-bilogorske županije, a naša voda, s obzirom da je čišća, već u startu manje košta – poručuje Željko Lacković, đurđevački gradonačelnik

Ako se već moramo spajati, mnogo nam se isplativije spojiti s Đurđevcem, nego s Koprivnicom – tako otprilike glasi misao-vodilja jučerašnje (utorak, 29. travnja) posjete županijskog čelništva Gradu Đurđevcu. Naime, nakon što je Bjelovarac prije dva tjedna objavio intervju sa Željkom Lackovićem, đurđevačkim gradonačelnikom koji je izrazio želju da se grad kojemu je na čelu priključi Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, reakciju nije trebalo dugo čekati. Župan Damir Bajs rado se odazvao pozivu đurđevačkog kolege, a kao prva tema moguće suradnje odabrana je vodooprskba. Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorska županija žestoki je protivnik namjere Ministarstva poljoprivrede da naš vodoopskrbni sustav pripoji Koprivničko-križevačkoj županiji. U tom bi slučaju, siguran je Bajs, a s njim se slaže i stručna javnost, žitelji naše županije plaćali skuplju vodu, a dobar dio još uvijek “svježih” investicija u izgradnju magistralnog županijskog vodovoda postao bi suvišan.
Đurđevčane, koji plaćaju jednu od najnižih cijena vode u Hrvatskoj, muči sličan problem. Oni pak strahuju da će umjesto na vlastite, ubuduće biti “prikačeni” na koprivničke bunare, nakon čega bi im voda više nego dvostruko poskupjela. Naime, Đurđevčani vodu plaćaju tek šest kuna po kubiku, dok koprivnička košta 13.

...

Želite članak pročitati do kraja?
Cijeli članak možete pronaći u tiskanom izdanju broj 17 ili pretplatom na naše online izdanje.