Na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine nepravomoćno je na Općinskom sudu u Bjelovaru osuđen je M. J. (28) iz okolice Velikog Grđevca zbog krađe i prijetnje. Ovaj mladić s podužim dosjeom, koji je ranije osuđivan zbog niza kaznenih djela poput teške krađe, krađe i neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, proglašen je krivim za nedjela koja je počinio u prosincu 2015. godine.
Prema presudi, on je dana 2. prosinca 2015. godine između 23 i 24 sata u mjestu Pavlovac nedaleko od Velikog Grđevca, u namjeri da sebi pribavi nepripadnu imovinsku korist, bez odobrenja vlasnika ušao u nezaključanu garažu. Iz nje je iznio dva kotača s gumama i felgama za automobil, koje je ostavio ispred garaže te se vratio u garažu uzeti i motornu pilu. No, njegova pohlepa skupo ga je koštala jer je u odnošenju ovih stvari vrijednih 5500 kuna spriječen od vlasnika i još tri osobe.
Sve ću vas zapaliti!
Kad je vidio da je uhvaćen na djelu, 28-godišnjak je u cilju da ih ustraši, zaprijetio riječima “sve ću vas zapaliti”, a te su riječi kod kvarteta koji ga je uhvatio na djelu izazvale opravdani strah.
Tijekom postupka 28-godišnjak nije osporavao počinjenje kaznenih djela za koja se teretio. Sud je uzeo u obzir i tezu da su njegove prijetnje oštećenici shvatili ozbiljno iako su bili brojčano nadmoćniji od njega, smatrajući da bi prijetnju mogao i ostvariti kad se dovede u alkoholizirano stanje.
-S ciljem da uplaši oštećenike, postupao je svjestan svog djela i sa htijenjem počinjenja kaznenog djela, drugome ozbiljno prijetio da će mu nanijeti zlo podmetanjem požara, a djelo je počinjeno prema većem broju osoba pa je takvim postupanjem kritične zgode, optuženik ostvario sva subjektivna i objektivna obilježja kaznenog djela protiv osobne slobode, prijetnjom – stoji u obrazloženju presude.