Natašu Štimac Daruvarčani znaju kao nekadašnju gimnazijalku, kineziologinju, i bivšu karatisticu. Karate je bio njena ljubav kroz cijelo njeno školovanje. Nekoliko je puta bila prvakinja Hrvatske i Europe, a osvojila je i svjetski kup u Kanadi. Uz karate njena velika ljubav bila je i glazba. Naime, njena sestra Ivana, bratić Dario Santo, i prijatelji Ivica Nef i Mario Jakopec osnovali su bend Čarobna Frula. Danas Natašu njeni prijatelji i znanci prate putem društvenih mreža jer ona živi i radi na turističkom brodu koji plove na egzotičnim destinacijama poput Jamajke, Bahama ili Meksika.

Životno poslovna avantura

– Glazba je bila jedan prekrasan dio mog života. Činjenica je da je Daruvar bio bez ikakvih zbivanja za mladež tako da smo se mi okupili u kući kod Maria i tamo provodili dane i noći svirajući. Svirali smo u klubovima, ali i na raznim događanjima. No, kasnije više za svirku nismo imali vremena. Ja sam otvorila kafić s dečkom, ali nakon tri godine smo ga zatvorili. Nekako u to vrijeme stalno sam razmišljala kako bi bilo super raditi i putovati i onda mi je jedna prijateljica pričala o kruzerima. Ja sam onako iz fore poslala mail u agenciju u Lovranu i dobila odgovor za dva dana. Odradila sam Marlins test, liječnički pregled, napravila vizu i pomorsku knjižicu. S kartom koju sam sama platila, oko tri tisuće eura, stigla sam do Miamia i tamo čekala da se ukrcam na svoj prvi brod – uvela nas je u svoju životno poslovno avanturu Nataša Štimac. Trenutno radi na kao restoran hostesa na brodu, a to joj je, kaže, jedan od zanimljivijih poslova. Ne radi se puno, ima se dosta slobodno vremena, u svakoj luci je vani, a taj prvi brod ujedno joj je i najdraži brod.
– Putovala sam na Jamajku, Bahame, Mexico i svaki smo dan bili na drugom mjestu. Ekipa na brodu je super. Članovi posade imaju svoj bar gdje se okupljamo svaku noć, imamo zabave svaki tjedan i nikada nije dosadno. Naravno, druga strana priče je da se stvarno puno radi, a neka radna mjesta zahtijevaju težak rad i dugo radno vrijeme. Ugovor traje od šest do devet mjeseci, a ovisi o tome u kojem si odjelu zaposlen. Meni je super i ja volim život na brodu, a najdraži mi je Mexico. Ne samo da je prekrasan s predivnim plažama nego je i extra jeftin s predobrom hranom. Život na brodu može biti i pravi pakao. To se i meni dogodilo kada sam imala šefa s kojim se jednostavno nisam slagala. No, sve preživiš kada izađeš van na neku od prekrasnih plaža gdje plivaš s ražama i delfinima te uživaš u dobroj hrani i dobrom društvu – prenosi svoje dojmove Nataša.

Plivala s delfinima

Što se tiče zarade, ona kaže da se može dobro zaraditi. Ipak, dobru zaradu vjerojatno nitko nije ostvario na prvom ugovoru jer si tada i sam nov u tome svemu pa sve želiš vidjeti i probati. A to sve košta.
– Ja sam, primjerice, čim sam došla na Jamajku iznajmila taxi i tražila da me odveze do kuće Boba Marleya. Na Bahamima sam platila brod da me odveze do plaže s ražama pa do plaže s morskim psima koje možeš hraniti. U Mexicu sam plivala s delfinima. Sve to košta, ali to su uspomene koje ostaju – prepričala je zanimljivosti Nataša Štimac. Potvrdila je i da u vrijeme mnogi traže bolji život, brod može biti dobar izbor.
– Mislim da je otići na brod i raditi tri ili četiri godine tako, odlična stvar. Ja radim na brodu već treću godinu, a sada sam iznajmila stan u Miamiu. Budući da za mjesec dana završavam s ugovorom, ostat ću ovdje i vidjeti što ću i kako dalje. Hrvatska mi nimalo ne nedostaje i nemam se namjeru vratiti, a jedino što mi strašno nedostaje su članovi obitelji i dečko – zaključila je Nataša.