Gradonačelnik Zlatko Mađeruh analizirao je i predstavio projekte koji će biti provođeni tokom godine i za koje smatra da su vrlo važni za Grubišno Polje.
-Planiramo rekonstruirati vodovodne mreže na relaciji Grubišno Polje – Veliki Zdenci. Predali smo svu dokumentaciju, a projekt će koštati 4,7 milijuna kuna. Ta rekonstrukcija je od velike važnosti, a sam investitor u tom poslu će biti Vodovod Grubišno Polje – naglašava Mađeruh. Dodaje da je u planu do prvog lipnja riješiti kanalizaciju u Ulici kralja Zvonimira kao i kanalizaciju u naselju Poljani sa spojem na kolektor Grubišno Polje – Orlovac.

Rekonstrukcija vodotornja

-Do 31. siječnja ishodit ćemo građevinsku dozvolu za provedbu projekta obnove ceste D5 Grubišno Polje – Veliki Zdenci kao i pojasa uz cestu. Projekt je vrijedan 22 milijuna kuna, ali zbog zastoja u provođenju katastarske evidencije stajalo se dvije godine – objašnjava Mađeruh. Također kaže da će do prvog travnja zaživjeti projekt izgradnje poduzetničke hale na gradskoj parceli vrijedan 11,5 milijuna kuna.
-Imamo u planu ove godine rekonstruirati i vodotoranj, a pregovarat ćemo i sa Hrvatskim cestama po pitanju pojedinih projekata jer želimo rekonstruirati i kolnik u Ulici kralja Zvonimira prema Virovitici kao i rekonstruirati pojasni dio Ilovske ulice u Velikim Zdencima – nabraja Mađeruh. Također kaže da zajedno s Garešnicom provode projekt magistralnog vodovoda u okviru kojega bi vodovod trebale dobiti Hercegovačka i Klokočevačka ulica u Velikim Zdencima
-Uvjeren sam da ćemo sve projekte ostvariti na zadovoljstvo svih naših građana – zaključuje Mađeruh.