Većina mojih kolega s fakulteta je željela ostati u Zagrebu ili otići raditi u neki veći grad i veću bolnicu, ali ja sam oduvijek znala da ću se vratiti u Grubišno Polje i u svom rodnom gradu biti liječnica

Pacijenti iz Grubišnog Polja od 1. siječnja prepušteni su rukama svoje sugrađanke, doktorice medicine, Sonje Kulhavi koja je naslijedila doktora Mladena Lukića nakon što je on taj posao radio punih 40 godina.
-Rođena sam Grubišnopoljka, ovdje sam završila osnovnu i srednju školu u kojoj sam shvatila da želim biti liječnica te sam otišla studirati medicinu u Zagreb i sada sam se vratila u svoj grad u kojem želim raditi – započinje Kulhavi koja je protekloga tjedna završavala svoj prvi radni tjedan.
Brine o 1600 pacijenata
-Većina mojih kolega s fakulteta je željela ostati u Zagrebu ili otići raditi u neki veći grad i veću bolnicu, ali ja sam oduvijek znala da ću se vratiti u Grubišno Polje i u svom rodnom gradu biti liječnica – priča nam doktorica Kulhavi. Nastavlja da nasljeđuje doktora Mladena Lukića koji joj je prvog radnog tjedna davao savjete i pružao sigurnost.
-Doktor Lukić je 40 godina radio kao liječnik u Grubišnom Polju i nadam se da ću i ja ovdje za 40-ak godina završiti svoj radni vijek jer volim svoj grad i želim ovdje raditi i pomagati ljudima – naglašava Kulhavi. Kaže da iako je Grubišno Polje mali grad, sveukupno brine o 1600 pacijenata, a već prvi radni tjedan imala je oko 60 pacijenata dnevno.
U sigurnim rukama
-Ovo mi je bio prvi radni tjedan, ali bila sam već u ordinaciji dva tjedna prije Božića s doktorom Lukićem da se malo uhodam. Moram priznati da mi pomaže i to što sam iz Grubišnog Polja jer neke pacijente poznajem i osobno – kaže nam Kulhavi i dodaje da će ostati u obiteljskoj medicini koju će s vremenom specijalizirati.
-Prošla sam pet mjeseci staža na kojoj sam imala internu medicinu, ginekologiju, pedijatriju, hitnu i ostale grane medicine, ali vidim se u obiteljskoj medicini i to je moj poziv – ističe Kulhavi. Kaže da je medicinski poziv stresan i vrlo odgovoran posao, ali i vrlo plemenit.
-Dogovoreno je da ću jedan dan raditi ujutro, jedan poslijepodne tako da gotovo uvijek mogu biti na raspolaganju svojim sugrađanima i mogu im samo poručiti da su u sigurnim rukama – zaključila je sa smješkom mlada liječnica Sonja Kulhavi.