Davorin Posavac, direktor Bjelovarskog sajma, istaknuo je danas ujutro u hotelu Central svoju kandidaturu za bjelovarskog gradonačelnika. Pred Bjelovarčane izlazi kao nezavisni kandidat uz potporu SDP-a i ljevice.

– S pozicije čelnika Bjelovarskog sajma upoznao sam sve prednosti, ali i neiskorištene potencijale koje ovaj grad ima, a koje, nadam se, sa svojom stručnošću, hrabrošću i voljom i ovakvom podrškom moramo iskoristiti. Smatram da najveći doprinos mogu dati upravo za razvoj gospodarstva ovog kraja – naglasio je Posavac te, potpuno netipično za političara, iznio pregršt konkretnih mjera poput, primjerice, snižavanja stope prireza za dva posto što želi provesti odmah.

– Grad Bjelovar mora biti partner gospodarstvenicima, odnosno svi zajedno moramo stvarati viziju grada Bjelovara. Predstavnici gospodarstvenika i obrtnika moraju biti uključeni u rad Gradskog vijeća i moraju davati svoje prijedloge i komentare kako ovaj grad gospodarski unaprijediti – smatra Posavac. Podsjetimo, prije nego što je putem javnog natječaja postao direktor Bjelovarskog sajma, Posavac, inače rođeni Bjelovarčanin, karijeru je gradio kao uspješan menadžer u Dukatu, jednoj od vodećih tvrtki u prehrambenoj industriji u Hrvatskoj. Upravo iskustvo stečeno na menadžerskoj poziciji u tzv. realnom sektoru iskoristio je, kaže, kako bi stabilizirao,a potom i poboljšao poslovanje Bjelovarskog sajma, a istu praksu namjerava uvesti i u gradsku upravu. Sve do sada nije se bavio politikom, a nije član nijedne stranke.

Iako mu je razvoj bjelovarskog gospodarstva okosnica političkog programa, predstavio je i niz mjera iz sfere društvenih djelatnosti, poput povećanja božićnica za umirovljenike za 50 posto i izgradnje nove bjelovarske škole.