U ponedjeljak je u Maloj galeriji Gradskog muzeja održana izložba radova učenika osnovnih i srednjih škola. Radovi za izložbu su izabrani iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna pod nazivom LIK. Natjecanje je 19. godinu za redom organiziralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Učenici viših razreda natjecali su se u kategoriji fotografije “Ritam svjetla, ritam boje” , a učenici gimnazija u kategoriji fotokolaž na temu “Zvučna slika”.

– Jako smo zadovoljni i ponosni na radove, opet su djeca pokazala ono najbolje što mogu. Izabrali smo 12 najboljih županijskih radova koji će nastaviti dalje na državno natjecanje u Rijeku – kazao je Mirko Lekić, voditelj Županijskog stručnog vijeća Likovne kulture i Likovne umjetnosti Bjelovarsko-bilogorske županije. Prvo mjesto osvojio je Luka Markač iz OŠ Berek, a drugo Katarina Štefec iz OŠ Nova Rača, oboje pod mentorstvom učiteljice Ane Ćuk.
– Učenici su bili iznimno zainteresirani za rad te su brzo shvatili što je potrebno i uspjeli fotografirati zadanu temu – objašnjava učiteljica Ćuk. Pri izražavanju učenici su morali uvažavati zadane ključne pojmove koji su određivali izgled rada i jedan su od elemenata vrednovanja fotografije poput fotografije, boje, svjetlosti, ritma, kontrasta, kompozicije i kadriranja, a ovi mladi umjetnici su to odlično odradili.