Tako velik broj umrlih u jednom tjednu ne pamte ni stariji djelatnici Komunalca koji vodi brigu o 34 grobalja u gradu i prigradskim naseljima

U bjelovarskom Komunalcu svake godine bilježe sve veći broj sahrana. Pokazuju  to podaci iz evidencije, a iz koje je vidljivo kako iz godine u godinu broja umrlih osoba na području Bjelovara i okolice nezaustavljivo raste.
Primjerice, tijekom 2012. godine ta je bjelovarska komunalna tvrtka obavila 503 sahrane na ukupno 34 grobalja u gradu i prigradskim naseljima o kojima vodi brigu. No, već sljedeće godine umrlo je 25 građana više, tako da je lani obavljeno i više sahrana, njih 528. Međutim, do rujna ove godine zabilježili su ‘samo” 338 sahrana, što je ispod godišnjeg prosjeka. Iako se čini kako bi ova godina mogla biti izuzetak od brzorastućeg i zabrinjavajućeg trenda, u Komunalcu kažu kako ne mora nužno biti tako. Za primjer navode prošli tjedan kada su na gradskim i prigradskim grobljima obavili  čak 25 ukopa, od čega 11 na groblju Borik. Tako velik broj umrlih u jednom tjednu ne pamte ni stariji djelatnici Komunalca.

...

Želite članak pročitati do kraja?
Cijeli članak možete pronaći u tiskanom izdanju broj 36 ili pretplatom na naše online izdanje.