Već po tradiciji, lovci iz cijele Hrvatske za završetak lovne sezone na divlje svinje okupili su se u Gornjem Dragancu kraj Čazme. Lovačko društvo “Sokol” iz Gornjeg Draganca ugostilo je 160 lovaca koju su u okolicu Čazme stigli iz svih krajeva Hrvatske, od Dalmacije i Like pa do Zagreba i Zagorja, a neki su potegnuli čak i iz Slovenije.

-Ova tradicija traje već desetak godina i drago nam je što lovci vole dolaziti u naš kraj i što se ovdje ugodno osjećaju. Naše lovačko društvo već godinama organizira lov kojim se obilježava završetak sezone, a što ćemo odstrijeliti najmanje je bitno. Najbitnije je druženje i razmjena iskustava – kazao je predsjednik LD “Sokol” iz Gornjeg Draganca Zlatko Salaj.
Već po tradiciji, lovci iz Dalmacije u Čazmu stižu s poklonom u vidu gofa, “oborite” ribe iz morskih dubina, a na meniju su bile i kobasice od veprovine, kao i lovački gulaš. U posljednjem lovu ove sezone odstrijeljena je jedna divlja svinja i jedna lisica, a iako ulov na prvu možda izgleda mršavo, svi su bili i više nego zadovoljni.
-Teško je očekivati veći ulov u tako masovnom lovu, no nama je nebitno što ćemo uhvatiti. Nekad ulovimo više divljači, nekada manje, no svaki puta obavezno po završetku lova svoj odstrijeljenoj divljači odamo počast. Ovu lovnu sezonu ocijenio bih kao sasvim solidnu. Na našem lovištu ima ponajviše srneće divljači, potom slijede divlje svinje, a ova tradicija nastavit će se i dalje – istaknuo je Salaj.