Do sada smo na korzu imali puno kafića i banke, a u posljednje vrijeme se zaista otvorio veliki broj novih trgovina što me posebno veseli jer svima nam je draže vidjeli lijepe i pune izloge nego prašnjava stakla. Ako će naš dućan pridonijeti većoj životi korza kakve se sjećaju naši stari, ja ću biti sretna, kaže Gordana Subotičanec koja je prošlog tjedna otvorila novu second hand trgovinu

Svi oni koji su u posljednje vrijeme prolazili bjelovarskim korzom primijetili su sve manje natpisa “Zatvoreno” ili “Iznajmljuje se” i sve veći broj primamljivih izloga. Tako su samo u posljednjih nekoliko mjeseci otvorene nove trgovine obućom, fotografski studio, a od proteklog tjedna ponudu korza upotpunio je i novi second hand u prostoru svima nam dobro poznatog Brace i seke. O ovim smo pozitivnim novinama razgovarali s našim prodavačima i zaključili kako je korzo ponovno postao meka za ljubitelje shoppinga.

Izvrstan početak poslovanja

-Do sada smo na korzu imali puno kafića i banke, a u posljednje vrijeme se zaista otvorio veliki broj novih trgovina što me posebno veseli jer svima nam je draže vidjeli lijepe i pune izloge nego prašnjava stakla. Ako će naš dućan pridonijeti većoj životi korza kakve se sjećaju naši stari, ja ću biti sretna – kaže nam Gordana Subotičanec, inače popularna Draga iz Vlaka u snijegu, koja je na samom početku nove godine odlučila zajedno sa svojim sinom Mladenom okrenuti novu stranicu u svom životu i zaploviti poduzetničkim vodama otvaranjem vlastite second hand trgovine.

-Ranije sam radila na buvljaku i jednom drugom second hand dućanu, no nakon svih tih godina u ovom poslu, odlučili smo iskušati sreću i otvoriti vlastitu trgovinu. Sin i ja smo bili nezaposleni pa je to bio logičan korak, a ako je suditi prema prvim danima, čeka nas dobra budućnost – kaže nam naša sugovornica u čijoj trgovini možete naći žensku, mušku i dječju odjeću, modne dodatke, igrače, ali i predmete za kućanstvo sve redom iz uvoza. Cijene se uglavnom kreću od 5 do 30 kuna, a kako nam kaže naša sugovornica ono po čemu će se razlikovati od konkurencije prije svega je osluškivanje želja kupaca, blizak osobni kontakt s kupcima, ali i po vrlo kvalitetnoj, uvijek urednoj, čistoj i ispeglenoj odjeći. Da je korzo u posljednje vrijeme zaista živnulo potvrdila nam je i Ana Kliment iz relativno nove shopping destinacije čije je otvaranje oduševilo ljubitelje moderne i kvalitetne obuće te modnih dodataka. Na jednoj adresi konačno su okupljena modna imena koja su svojim kvalitetnim kolekcijama osvojila brojne poklonike širom svijeta, a Bjelovar je, nakon dugog vremena modne suše, dobio trgovinu kakve se ne bi posramile ni velike modne metropole.

Nakon kave u shopping

-Od našeg otvaranja prošla su otprilike dva mjeseca, a Bjelovarčani su do sada prepoznali kvalitetu pa rado kupuju kod nas. Naime, mnogi su ostali ugodno iznenađeni što od sada svoje omiljene brendove mogu kupovati u svom gradu. Trenutno su u tijeku sniženja od 30 do 50 posto na obuću te 20 posto na modne dodatke što su mnogi odlučili iskoristiti – kaže nam naša sugovornica. Napominje kako se odličnim potezom pokazalo i otvaranje trgovine upravo na samom korzu.

-Korzo je mjesto koje u svakom gradu zaslužuje posebnu pažnju. Na ovom našem, uz koje brojne Bjelovarčane vežu lijepa sjećanja, sve je življe i veselije, a to mnoge veseli – napominje naša sugovornica. Osim ovih novootvorenih, korzo krase i mnoge trgovine s višegodišnjim stažem, a jedno takvo je i kultni Benetton kraj čijeg izloga mnogi ne prolaze samo tako.

-Naša trgovina dobro je poznata svima, a mnoge kave u nekom od kafića na korzu završe upravo posjetom našoj trgovini jer brojni Bjelovarčani vole ovdje kupovati i za sebe, svoje mališane, ali i poklone za svoje najmilije – kaže nam Marina Krajačić otkrivajući kako je od danas (ponedjeljak) zimska kolekcija na sniženju od čak 50 posto. No ono što je posebno veseli činjenica je da i njihova trgovina pridonosi kvalitetnoj ponudi u samom središtu grada, a zaključuje kako je naš korzo, posebice u zadnje vrijeme, postao gradska žila kucavica.