Uz svoje redovne plaće, saborski zastupnici su u 2015. godini potrošili 8,7 milijuna kuna. Radi se o dodatnim blagodatima poput prava na trošak stana u Zagrebu do dvije i pol tisuće kuna, prava na odvojeni život od tisuću kuna mjesečno, režija do 500 kuna, korištenja privatnog automobila u službene svrhe, plaćenih troškova prijevoza, hotela, zrakoplovnih karata, cestarine, naknade za odvojeni život, dnevnica.
Daruvarčani najrastrošniji
Na rang listi ‘naših’ saborskih zastupnika koji su potrošili najviše vodi Vladimir Bilek, zastupnik za Češku i slovačku nacionalnu manjinu i HNS–ovac iz Daruvara koji je lani potrošio 67.275,68 kuna proračunskog novca. Bilek je najviše novca potrošio na stanarinu, 33 tisuće kuna, a njegovi su troškovi cestarine i automobila koštali nešto više od 19 tisuća kuna. Za odvojeni život primio je 9.370,00 kuna, četiri tisuće kuna uzeo je za dnevnice, dok je noćenje u hotelu platio ukupno 1.372,50 kuna.
Posavac i Tušak izjednačeni
Odmah iza njega na ljestvici najrastrošnijih saborskih zastupnika smjestio se još jedan Daruvarčanin–Vedran Babić, saborski zastupnik SDP–a koji je lani potrošio ukupno 62.664,50 kuna od kojih se najveći trošak odnosio na stanarinu i režije–37 tisuća kuna. Ukupno 16 tisuća kuna potrošio je na auto i cestarinu, dok je za odvojeni život dobio 10 tisuća kuna. Zlatko Tušak iz Hrvatskih laburista treći je na listi s potrošenih potrošio je 56,411,48 kune, a slijedi ga Vanja Posavac iz SDP–a s tek 400 kuna manje napravljenih troškova. Gotovo polovinu tog novca oboje su utrošili na plaćanje stanarine i režija.
HDZ–ovci najštedljiviji
U odnosu na ostale, HDZ–ov Gordan Jandroković i njegov stranački kolega Đuro Popijač spadaju među štedljivije saborske zastupnike. Jandroković je lani potrošio 31.723,31 kune, a trošak se uglavnom ticao njegovih putovanja. Skoro 15 tisuća kuna platio je smještaj u hotelu, auto i cestarinu platio je četiri tisuće kuna, uzeo je sedam tisuća kuna dnevnica, dok je na avionske karte potrošio 5.369,00 kuna. Uvjerljivo najštedljiviji među svim saborskim zastupnicima je Đuro Popijač koji je potrošio 192 kune proračunskog novca za troškove dnevnice.