Muku muče mještani Malog Pašijana ovih dana s dotrajalošću prometnice koja prolazi njihovim selom. Loše vremenske prilike i česti prolasci kamiona koji dovoze smeće na obližnje odlagalište Johovaču oštetili su asfalt. Veliko oštećenje od početka prošlog tjedna ispred njegove kuće ponukalo je ponovno Niku Klarića da pozove u pomoć novinare.

-Više ne znamo što nam je činiti. Dnevno prođe ovuda dvadesetak kamiona pretrpanih otpadom koji uništavaju put. Eto, pogledajte kakav su krater za sobom ostavili ispred moje kuće. To nitko ne popravlja, tek povremeno dođu pa veće rupe pokrpaju asfaltom – priča nam Klarić, uvjeravajući kako postoji i alternativni put kojim bi kamioni mogli prometovati do Johovače.
-Već smo se nebrojeno puta zbog toga problema obraćali Gradu Garešnici i Komunalcu, no ništa se nije promijenilo. Cesta je grozna i mi koji ovdje živimo na tim rupama oštećujemo svoje automobile – kaže Klarić.
Obnašatelj dužnosti gradonačelnika Tomislav Anđal kaže kako je o spomenutom problemu već razgovarao s Klarićem, no napominje kako njegovo rješavanje nije u nadležnosti Grada, s obzirom da je riječ o županijskoj prometnici.
-Kad je riječ o drugim, sporednim cestama i putovima, Grad Garešnica će sanirati sve što je nužno, a to sam već kazao gospodinu Klariću – napominje T. Anđal i podsjeća kako je, kad je riječ o županijskim prometnicama, prva na popisu za sanaciju dionica kroz Veliki Pašijan. Riječ je o projektu koji bi Županijska uprava za ceste i Grad Garešnica trebale financirati zajednički, u jednakom omjeru. Riječ je o dionici dugoj gotovo tri kilometra, čija je vrijednost procijenjena na 2,3 milijuna kuna.