Kako nogomet nije samo igra i kako zna biti izuzetno grub i po život opasan na svojoj koži osjetio je daruvarski sudac Bruno Marić koji je prošle jeseni brutalno pretučen u Stobreču. Prošle nedjelje u sličnoj situaciji našao i Mario Kos, trener NK Bjelovara, koji je u fizičkom napadu u klasičnoj “sačekuši” pretučen bejzbol palicom od za sada nepoznatog napadača. Razlog zašto je Marić Hajdukovo gnijezdo u Stobreču napustio krvavih koljena i s turbanom na glavi svima je dobro znan, međutim za sada se samo pretpostavlja zašto je trener Kos “zaradio” prijelom šake, lijeve ruke i nekoliko bolnih i velikih hematoma po rukama i tijelu od, za sada nepoznatog, napadača. Muškarac je, doznajemo, bjelovarskog trenera napao na parkiralištu kod benzinske pumpe na Križevačkoj cesti, dok je automobilu sjedio s još jednom osobom.

Policijska istraga

Bjelovar je mali grad koji je jedva dočekao da se nešto dogodi kako bi se od studeni i smrzavice obranio i zasladio sočnim temama. Zato gradom i kruže brojne priče i rekonstrukcije događaja o napadu i razlogu napada na trenera Kosa. Pojedinci tako tvrde kako se razlog krije u neriješenim odnosima između jednog bivšeg mladog igrača NK Bjelovara kojeg Kos još uvijek smatra svojim, a čime nije zadovoljan otac koji je sve želio riješiti bejzbol palicom.
– Prepoznao sam napadača i ne mogu naslutiti razlog njegovog suludog napada, ali i zbog policijske istrage ne mogu govoriti o detaljima. Međutim, istina je kako sam napadnut bejzbol palicom. U roku od desetak sekundi, koliko je trajao taj napad, dobio sam pet – šest udaraca po rukama i tijelu. Branio sam glavu i pritom mi je slomljena kost u šaci lijeve ruke i zadobio sam nekoliko bolnih hematoma po rukama i tijelu. Sve je moglo završiti puno gore da nisam uspio pobjeći i spasiti živu glavu – u dahu je kazao Kos koji o razlozima i detaljima tog brutalnog napada ne smije govoriti. Nije puno želio govoriti niti o osobi koja se u trenutku nesreće nalazila s njim u automobilu, iako su se pojavila naklapanja kako bi i ona mogla biti povod za brutalni napad na trenera.

Krivo shvaćeni

-Sve je to vrlo bizarno i istina je kako ja s osobom s kojom sam razgovarao nemam nikakvih kontakata. Nadam se kako je sve pogrešno shvaćeno od strane napadača, što ga to nikako ne amnestira od onoga što mi je napravio – kazao nam je Kos.
Što je doista nagnalo napadača na ovaj suludi čin, možda se pokaže tijekom policijske istrage koja je u tijeku. Međutim, cijeli ova događaj ponovno je bacio mrlju na NK Bjelovar koji se posljednje vrijeme često nalazi na stranicama crne kronike.