Zatvorenicima je u sobi za ljubav dozvoljeno druženje bez nadzora u trajanju od četiri sata, do četiri puta mjesečno

Ovog tjedna navršilo se točno tri godine otkako je unutar Zatvora u Bjelovaru otvorena ‘soba za ljubav’, u kojoj je zatvorenicima i pritvorenicima dopušteno intimno druženje s bračnim ili izvanbračnim partnerom.
Kako doznajemo, u te tri godine ovu je sobu za intimna druženja gotovo redovito koristilo 30–ak zatvorenika, što je mali broj s obzirom na prosječan dnevni broj stanovnika ove nepopularne bjelovarske ustanove. Naime, gotovo uvijek  iza zidova Zatvora boravi 100-njak „stanara“. Tijekom prošle godine tridesetorici sretnika odobreno je ukupno 76 privatnih posjeta u  ‘sobi za ljubav’, bez ikakvog nadzora.
Premda iz bjelovarskog Zatvora nisu mogli ništa službeno komentirati bez dopuštenja Uprave za zatvorski sustav, doznajemo kako je zatvorenicima u toj sobi dopušteno druženje s posjetama u trajanju od četiri sata i to do četiri puta mjesečno, ovisno o njihovom vladanju. U slučaju da neki od njih nešto zabrlja, upravitelj Zatvora Drago Ivančić ima ovlasti ukinuti  ovu rijetko zabavnu povlasticu.

...

Želite članak pročitati do kraja?
Cijeli članak možete pronaći u tiskanom izdanju broj 24 ili pretplatom na naše online izdanje.