Bjelovarski ‘gumenjak’, popularni kafić na Autobusnom kolodvoru koji je svoja zlatna vremena prolazio 80–ih godina zahvaljujući velikom broju radnika koji su ondje pristajali u ranim jutarnjim satima na putu za posao, ovih dana ponovno zjapi prazan. Kako doznajemo, najmoprimac koje je ondje držao kafić iz tog je prostora izašao početkom tjedna jer navodno nije mogao pratiti visoku cijenu najma. Prostor od 50–ak kvadrata nalazi se u vlasništvu Komunalca, a mjesečni najam iznosi 4000 tisuće kuna bez režija, što se pokazao kao (pre)velik zalogaj za najmoprimca.

Snizit će cijenu
– Istina je da je najmoprimac izašao iz prostora na Autobusnom kolodvoru. Uskoro ćemo pokrenuti novi krug natječaja s istim uvjetima najma jer tako nalaže zakon. U slučaju da ne bude zainteresiranih za taj prostor, odlično. Ako ne bude, raspisat ćemo natječaj s povoljnijim uvjetima, odnosno snizit ćemo cijenu – kaže Ivan Ivančić, predsjednik Uprave Komunalca. Dodaje i kako se na Autobusnom kolodvoru nalazi još jedan manji prostor u vlasništvu Komunalca u kojem se nekoć nalazila pekara, no njega već duže vrijeme koriste za vlastite potrebe. A da bi spomenuti prostor kafića vrlo brzo mogao u funkciju, dokazuje i praksa s prostorima na Gradskoj tržnici od kojih je većina u najmu.

-Premda su jedno kratko vrijeme bili prazni, prostori na Gradskoj tržnici vrlo su brzo iznajmljeni. Imamo još nekoliko lokala koje nudimo u najam, a koji se nalaze na na kraju mliječnog dijela tržnice. Očito da nisu toliko atraktivni ali se nadamo da će se i za njim netko zainteresirati–kazao je Ivančić.