Alma Hovatinović, predsjednica Općinskog suda u Bjelovaru, vjerojatno nije ni slutila da će se nekoliko mjeseci morati natezati sa zagrebačkom tvrtkom Gospodarski informator registriranom, između ostalog, za izdavačku djelatnost, a potom tu tvrtku na koncu prijaviti Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Upravo to se dogodilo koncem prošle godine i to nakon što su s Općinskog suda u nekoliko navrata odbili platiti račun spomenute tvrtke za uslugu koju uopće nisu naručili!
Ako prođe–prođe
Ova igra ‘mačke i miša’ započela je 22. srpnja 2015. godine kada je na Općinski sud stigao CD ‘Zakon i propisi Republike Hrvatske’. Pošiljatelj je bila tvrtka Gospodarski informator koja je potom sudu poslala račun za isporučenu ‘uslugu’ koji je iznosio 1.987,50 kuna. No, predsjednica Horvatinović postala je sumnjičava pa je naredila svom računovodstvu da pregleda sve zahtjevnice, narudžbenice i ugovore kako bi utvrdila jesu li zaista naručili spornu uslugu na CD-u.
-Utvrđeno je da Općinski sud u Bjelovaru nije naručio navedeni CD Rom, sijedom čega je CD uz dopis vraćen Gospodarskom informatoru zajedno s računom. U dva navrata od Gospodarskog informatora zaprimljen je dopis u kojem je navedeno da postoji nepodmireno dugovanje temeljem računa, te da je Općinski sud u Bjelovaru u obvezi u roku od osam dana podmiriti iznos naveden u računu, jer će u protivnome biti prisiljeni pokrenuti ovršni postupak radi naplate istog–pojašnjava Gordana Malvić, glasnogovornica Općinskog suda.
Uporno vraćali CD
S Općinskog suda ponovno su 15. listopada pokušali vratiti navedeni račun zajedno sa CD–om uz napomenu da su u nekoliko navrata odbili preuzimanje, te da će o svemu obavijestiti Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu. Kako se dostava ponovo vratila i to čak u pet navrata, dopis za Gospodarski informator stavljen je na oglasnu ploču suda koncem prosinca, a ubrzo je uslijedila i prijava državnom odvjetništvu.