Prva osnovna škola imat će čak dva razreda predmetne nastave manje, što će zasigurno rezultirati tehnološkim viškovima nastavnika

Već duži niz godina u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji pada broj djece koja se upisuju u prve razrede. Prema podacima Ureda državne uprave Bjelovarsko-bilogorske županije, ove je školske godine, u odnosu na 2001./02. broj učenika smanjen za drastičnih 24 posto, a samo u odnosu na prošlu godinu za dva posto ili  237 učenika.
Iz Ureda državne uprave ističu kako su tijekom ovogodišnjih upisa zabilježili više odgoda za polazak u prvi razred. Poražavajuća je činjenica da je gotovo cijeli jedan razred djece odselio zajedno s roditeljima u inozemstvo. Očito da loša gospodarska slika naše županije uzima danak i u broju prvašića. Određen broj roditelja nije se s djecom ni odazvao psihofizičkom pregledu pa su svi navedeni uzroci doprinijeli manjem broju  upisanih učenika u prve razrede.  Na području  Bjelovarsko-bilogorske županije upisalo se  1123 prvašića, što je za  59-ero ili 5 posto manje u odnosu na prošlu godinu.

...

Želite članak pročitati do kraja?
Cijeli članak možete pronaći u tiskanom izdanju broj 26 ili pretplatom na naše online izdanje.