Ni nakon nekoliko mjeseci od raspisivanja prvog natječaja za izbor novog ravnatelja bjelovarskog Crvenog križa, njegovo ime je nepoznato. Točnije, odlaskom dosadašnjeg ravnatelja Ratimira Blažekovića početkom ove godine u mirovinu za koju je i ranije stekao uvjete, odlukom Gradskog odbora kojim predsjedava dr. Karmela Caparin, za vršiteljicu dužnosti postavljena je dugogodišnja djelatnica Vida Malek. Time je tek na neko vrijeme odgođeno raspisivanje novog natječaja za izbor ravnatelja. Podsjetimo, nakon prvog natječaja ravnateljska fotelja “za dlaku” je izmakla Anti Amižiću, koji je na sjednici Odbora praktički bio potvrđen za novog ravnatelja, da bi natječaj naknadno bio poništen jer Amižić navodno nije ispunio sve potrebe uvjete. Nezadovoljan odlukom, Amižić je tužio Crveni križ. Novonastalu situaciju odbio je komentirati prije sudskog pravorijeka.
Tako je izbor ravnatelja jedne humanitarne organizacije već pomalo počeo poprimati obilježja “slučaja” o kojem se u gradskim kuloarima ispredaju priče. Predsjednica Društva primiruje ih, tvrdeći kako će se sve okončati prema zakonskoj proceduri, ali i da je ova „trakavica“ ustvari bila bespotrebna.

Neobrano grožđe

-Možda su učinjene neke greške u koracima, ali u cijelom slučaju bilo je pomalo iznenađujuće ponašanje sada već bivšeg ravnatelja koji je, između ostalog, na jednoj od posljednjih sjednica Odbora na kojoj se raspravljalo o tome kako dalje, javno kazao da bi on želio postati vršiteljem dužnosti. Tu sam agoniju morala prekinuti i njegov je prijedlog odbijen. Istina, nakon poništenja prvog natječaja i još nekih događaja koji su uslijedili, između nas je počelo „iskriti“ jer neke njegove poteze jednostavno nisam mogla protumačiti – kaže dr. Caparin.
Međutim, pojedini pravnici tvrde kako bi se ova organizacija mogla naći u neobranom grožđu ukoliko raspiše natječaj za izbor ravnatelja na kojem će se eventualno izabrati netko od novih kandidata, a Ante Amižić u međuvremnu dobije spor. U tom slučaju, bjelovarski Crveni križ dobio bi odjednom dva ravnatelja.