Hrvatski telekom na svojim internetskim stranicama upravo je objavio popis nekretnina za prodaju i/ili najam kakvog se ne bi posramili niti najveći posrednici u prometu nekretnina. Za prodaju su tako ponuđene 32 nekretnine među kojima ima i poslovnih zgrada i obiteljskih kuća i stanova, dok najmoprimce najveća hrvatska telekomunikacijska tvrka traži za čak 40 objekata.
Na popisu čija ukupna vrijednost doseže stotinjak milijuna kuna svoje mjesto našlo je i nekoliko nekretnina s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Pri tomu prednjači poslovna zgrada u samom centru Bjelovara, na adresi Trg Eugena Kvaternika 8. Riječ je o obnovljenoj secesijkoj ljepotici u čijem je prizemlju T-com, dok je kat odnedavno u najmu Prekršajnom sudu u Bjelovaru. No, glasnogovornik Prekršajnog suda u Bjelovaru, sudac Darko Laklija, poručuje kako je Sud u dugoročnom najmu i da se neće dogoditi da ponovno mijenja adresu. Uostalom, ako HT i pronađe kupca za atraktivnu, no skupocjenu nekretninu čija početna cijena iznosi 5,4 milijuna kuna, ugovor o najmu prostora za Prekršajni sud trebao bi čak i biti prednost, a ne mana.

Dvostruko niža najamnina

Podsjetimo, Prekršajni sud u zgradu T-coma preselio je sredinom rujna prošle godine, a prethodno je osam godina bio u Rusanovoj ulici. Nakon preseljenja u sami centar grada predsjednica Suda Sanja Klauda nije krila oduševljenje novim prostorom.
-Prostorije su bolje raspoređene od onih u starom prostoru u kojem smo godinama boravili. Na prostrani hodnik ondje se gubilo dosta kvadrata što ovdje nije slučaj– kazala je Klauda dodavši kako su odnosu na stari prostor sada imaju 40-ak “kvadrata” manje, no taj se manjak ne primjećuje jer su prostorije bolje raspoređene. Kazala je i kako je najam dvostruko manji od onoga kojeg su plaćali u Rusanovoj.
Osim zgrade na trgu Eugena Kvaternika, T-com prodaje poslovni prostor i zemljište u Poslovnoj zoni Istok, u Ulici Blajburških žrtava za 2,8 milijuna kuna. Tu je i stan u obiteljskoj kući u Ulici Jakova Gotovca koji se nudi za 317 tisuća kuna, stan u poslovno-stambenom objektu u Velikom Grđevcu te poslovna zgrada u Daruvaru čije cijene nisu istaknute.