Hrvatski lovački savez odnedavno je vlasnik Vile Garić. Ovu transakciju vrijednu milijun eura potvrdio je predsjednik Lovačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije Miroslav Čačija i otkrio da se od Vile Garić planira napraviti elitnu destinaciju za lovce.

-Hrvatski lovački savez uzeo je u koncesiju i nekadašnje FINAG-ovo lovište te je u planu od Vile Garić i tog lovišta napraviti glavno okupljalište lovaca na ovom području Hrvatske. Planiramo u Vili Garić napraviti olimpijsku streljanu za glinene golubove, poligon za parkour, streljanu za pokretne mete. Također se misli puno uložiti i u gater za divljač, a ondje bi se mogla obavljati i nastava za obuku lovačkih pasa – istaknuo je Čačija i dodao da bi se na području Vile Garić i lovišta trebao graditi i heliodrom.

-Lovni turizam jedna je od najbrže rastućih grana turizma na području naše županije i prošle godine imamo veliko povećanje dolaska lovaca. Dobro je što je objekt u funkciji, dobro je uređen i već ima dosta soba spremnih za spavanje, apartmane i veliku salu. Ondje planiramo pokrenuti i centar za školovanje lovaca i vjerujem da će ovaj kompleks vrlo brzo u potpunosti zaživjeti – kazao je Čačija.