Nakon što je bio zatvoren više od tri godine, hotel Bilogora u Grubišnom Polju početkom ožujka ponovno otvara svoja vrata. Vlasnik hotela Davor Prohaska iznimno je zadovoljan što se otvorila mogućnost ponovnog otvaranja hotela.

-Glavni povod otvaranja je boravak stotine inozemnih radnika koji će tijekom naredne dvije godine raditi megavatno postrojenje za proizvodnju električne energije u Zoni II malog i srednjeg poduzetništva – pojašnjava nam Prohaska. Kaže da je to signal da Grad ide naprijed i da se gospodarstvo pokreće.
-Planirana izgradnja tog projekta je dvije godine tako da ćemo u tom razdoblju ugostiti radnike. Općenito mislim da Grubišno Polje zaslužuje imati hotel i da ćemo uspjeti na duže staze održati poslovanje te da će se i nakon ove dvije godine stvarati novi projekti u Gradu – naglašava Prohaska. Dodaje da će hotel raditi tokom cijele godine, a u sklopu njega radit će i restoran koji će biti namijenjen za sve goste.

Moguća dodatna zapošljavanja

-Hotel će biti potpuno preuređen do otvaranje. Izmjenit ćemo svu stolariju i obavit ćemo mnoge popravke u što će biti uloženo 1.5 milijuna kuna – priča nam Prohaska. Dodaje da će na početku imati 15 zaposlenih, ali da se nada da će kasnije moći još više ljudi zaposliti.
-Puno toga će ovisiti o poslovanju. Ako bi se posao širio išli bi u daljnja zapošljavanja. Drago mi je što će dio zaposlenika biti oni koji su ovdje već radili i koji su upoznati sa načinom rada u hoteljerstvu, a drugi dio će biti oni mlađi koji će raditi, ali i učiti od iskusnijih kako se radi u hotelu – kaže Prohaska. Podsjetimo, hotel Bilogora zatvoren je u listopadu 2013. godine zbog malog broja gostiju i slabog poslovanja zbog čega su svi zaposlenici ostali bez posla, ali sad većina njih ima mogućnost vratiti se na posao.
-Gradonačelnik Zlatko Mađeruh u svojem uredu ugostio je vlasnika hotela Davora Prohasku i suprugu Martinu te je izrazio oduševljenost otvaranjem hotela.
-Otvaranje hotela iznimno je velika stvar za Grad što zbog otvaranja novih radnih mjesta što zbog proširenja ponuda u Gradu. Hotel je zaista od velikog interesa za Grubišno Polje jer osim navedenog daje i višu razinu kvalitete života i ugostiteljske ponude koju smo izgubili kada je hotel bio zatvoren – rekao je Mađeruh i dodao da se nada da će hotel i nakon prve dvije godine nastaviti uspješno poslovati.
-Ovo je još jedan od dokaza da je gospodarstvo Grubišnog Polja u napretku jer je otvaranje hotela jednim dijelom isprovocirano velikom investicijom u industrijskoj zoni – zaključuje Mađeruh.