Cijene ljetovanja u daruvarskom Hostelu na Malom Lošinju za ovu sezonu porasle su u prosjeku za 400 kuna po osobi. Razloge dizanja cijena u Termalnom vodenom parku, koji upravlja poslovanjem Hostela, pravdaju rastom troškova te novom poreznom politikom.

Popunjeni termini

– Korekcija cijena bila je neminovna s obzirom na sve uvjete poslovanja, poskupljenje određenih vrsta usluga, a tu je i nova porezna politika. Vrlo smo zadovoljni s prošlom turističkom sezonom jer smo imali više od 90 posto popunjenosti grupa, a time i našeg objekta. Uglavnom je bila riječ o osobama koje su uplatile boravak od devet dana, a imali smo i one koji su koristili usluge Hostela, a da nisu bili iz naše grupe, već je bila riječ o ostalim turistima Malog Lošinja. Sve naše grupe rezervirale su i popunjavale termine par mjeseci unaprijed. Omogućili smo obročno plaćanje, kako gotovinsko tako i ono kartično, a ta mogućnost je dana i ove godine – pojasnila je Dunja Grubić, direktorica TVP Daruvar. Hostel na Malom Lošinju može primiti 33 osobe u 10 soba, sve su renovirane, uređene su sanitarne prostorije, kuhinja i ostali prostor za slobodno vrijeme.
– Iako je siječanj, mi smo već krenuli s pripremom ovogodišnje sezone. U potrazi smo za voditeljem objekta, kuharom, a nadam se da ćemo uspjeti naći i administrativno osoblje, bilo bi dobro da to zbog obima posla budu dvije osobe. Svi oni u odmaralištu borave od prve grupe koja ulazi već početkom lipnja pa do one zadnje koja se vraća koncem kolovoza ili početkom rujna, znači cijelo ljeto su u Hostelu. Drago mi je da smo na ljetovanju imali i osobe koje su van Daruvara, odnosno od Vukovara, Zagreba, Garešnice i ostalih gradova. Cijena ove godine za odraslu osobu iznosi za puni pansion s prijevozom od Daruvara do Lošinja nešto više od 2500 kuna, dok je cijena za djecu oko 1500 kuna po djetetu, ovisno o dobi. Cijene se odnose na boravak od devet dana. Oni koji u naš Hostel dolaze vlastitim prijevozom plaćaju za 485 kuna manji iznos – dodala je Grbić.

Klimatiziran drugi i treći kat

– Vlasnik Hostela Grad Daruvar je s ovakvim modelom upravljanja, u kojem je vođenje objekta prepustio Termalnom vodenom parku, zadovoljan. Za Grad obavljaju logistiku, poput upisa rezervacija termina, organiziranja voditelja grupa i slično – pojasnio je pročelnik za gospodarstvo Ratko Vuković.
– Hostel je prošlo ljeto ostvario dobit, s čim smo jako zadovoljni. Termalni vodeni prak dobro upravlja objektom i volio bih da tako i nastave. Interes za ljetovanje u Lošinju je sve veće, Lošinj je hit destinacija i to mi osjetimo kroz popunjavanje grupa. Moram reći da smo klimatizirali drugi i treći, a ostao nam je je još prvi kat za postavljanje klima uređaja. No, s obzirom na situaciju u gradu, vezano uz investicije, ne mogu reći hoće li taj posao biti obavljen do ljeta. Ipak, sve ostalo nužno za prihvat grupa, od stanja s inventarom i kuhinjom bit će prekontrolirano i pripremljeno u svibnju.