Glavni tajnik i potpredsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković protekloga je tjedna iz središnjice Hrvatske demokratske zajednice u Bjelovar donio optimistične misli vezane uz predstojeće lokalne izbore. Najavio je da u utrku za bjelovarskog gradonačelnika definitivno ide Ante Topalović te da je HDZ-ov kandidat za župana Bjelovarsko – bilogorske županije Miro Totgergeli.

Treba pronaći način

Ponovio je HDZ-ovo načelo da čelništvo stranke dozvoljava županijskim čelnicima da sami definiraju moguće koalicijske partnere te ponovio kako je u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji dogovorena suradnja s HSLS-om i HSS-om.
Ante Topalović svojim je sugrađanima odmah nakon isticanja kandidature za bjelovarskog gradonačelnika poručio kako želi podići standard Bjelovarčana. Smatra stoga da se može i treba pronaći način da se svim učenicima osiguraju besplatni udžbenici te da se maksimalna cijena smještaja djeteta u vrtiću smanji za više od 200 kuna.
– Uz ove vrlo važne stavke, naravno, imamo i novitete i prijedloge vezane uz gospodarstvo i pokušaje da se privuku novi investitori. Naš program je gotovo pa završen, još je potrebno dotjerati nekoliko sitnica i uskoro ćemo ga predstaviti građanima. U izradi programa je sudjelovalo više od stotinu ljudi, a važnoje reći da će to biti jedan kreativan skup mjera i projekata koji mogu napraviti razliku između Bjelovara danas i Bjelovara za četiri, pet ili više godina – rekao je HDZ-ov kandidat za bjelovarskog gradonačelnika Ante Topalović.

Još je rano govoriti

O postizbornim koalicijama, smatra, još je preuranjeno govoriti, no svima onima kojima je u interesu bolji život u gradu Bjelovaru, poručio je, itekako su dobrodošli. Potvrdio je i kako s nekoliko stranaka još pregovaraju o mogućim koalicijama na gradskoj razini, no hoće li se one ostvariti i u kojoj mjeri, kaže Topalović, još je preuranjeno govoriti.