Odnose u NO-u ne bih komentirao, no nakon što nagodba postane pravomoćna, novi vlasnici odredit će nove članove NO-a, poručuje novi predsjednik Željko Srebrenović

Na inicijativu Antuna Korušeca, bjelovarskog gradonačelnika i Vanje Posavac, predsjednice Gradskog vijeća, Božidar Graber, jedini preostali član Nadzornog odbora Elektrometala iz redova Grada Bjelovara, predao je prošlog petka, dan nakon izlaska Bjelovarca, ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora.

Ipak, u NO-u posrnule bjelovarske tvrtke Graber bi se trebao zadržati do iduće sjednice Gradskog vijeća,  na kojoj će u njegovu fotelju zasjesti predstavnik radnika, kojega će predložiti   Radničko vijeće. Podsjetimo, Bjelovarac je u prošlom broju pisao o Graberovu prijedlogu da se članovima NO-a, u trenutku kada se Elektrometal još uvijek bori za opstanak, udvostruče mjesečne naknade, odnosno izjednače s prosječnom neto-plaćom radnika. Bjelovarsku javnost, posebice radnike, ali i vjerovnike Elektrometala, šokirao je bahati potez članova NO-a, koji su, uzgred budi rečeno, godinama mirno i bez glasa promatrali kako nekadašnji industrijski ponos Bjelovara tone u stečaj, a reakcija još uvijek najvećeg suvlasnika bila je gotovo instantna. No, od izglasavanja do poništenja sramotne odluke Elektrometal pretrpio je još jedan udarac – predsjednik Uprave Vlado Njegovac dao je ostavku, s kojom će ipak još malo pričekati.

– Kada sam gospodinu Njegovcu predložio da postane predsjednik Uprave Elektrometala, kazao mi je da prihvaća, ali samo do okončanja postupka predstečajne nagodbe. Htio je otići još u studenom, nakon što su vjerovnici podržali nagodbu, no nagovorio sam ga da ostane. Htio je otići i sada, ali ponovno sam ga nagovorio da ostane sve dok nagodba ne postane pravomoćna, što bi trebalo uslijediti za oko mjesec dana. Tada se, naime, očekuje presuda Visokog trgovačkog suda u Zagrebu na žalbu Inine tvrtke-kćeri Prirodnog plina – pojasnio je Korušec.

...

Želite članak pročitati do kraja?
Cijeli članak možete pronaći u tiskanom izdanju broj 13 ili pretplatom na naše online izdanje.