Perić je mišljenja da se sudovi još uvijek pri donošenju odluka o skrbništvu nad djecom radije priklanjaju majkama, ne uvažavajući objektivne činjenice i želje djece

Naime, nakon gotovo tri godine mukotrpne borbe za skrbništvo nad dvoje maloljetne djece, Marko Perić mora se pomiriti s pravomoćnom sudskom presudom Županijskog suda prema kojoj je skrbništvo pripalo njegovoj bivšoj supruzi.
-Gotovo je, uzeli su mi moje anđele i predali ih majci. Nitko se nije obazirao na činjenicu da djeca više žele biti sa mnom i da su kod mene bila mnogo sretnija–započeo je tužnu priču 39- godišnji otac jedva se suzdržavajući da ne brizne u plač.
-Godinama sam se borio za skrbništvo, iako su mi svi govorili da nemam šanse pobijediti sustav, da će sud djecu dodijeliti majci jer je to već ustaljena praksa. No, to me nije pokolebalo da pokušam dokazati da im mogu pružiti mnogo više. Sada sam se uvjerio da je sustav više naklonjen majkama, a država je u mom slučaju, kao i u bezbroj ranijih slučajeva pokazala svu nepravdu  naspram očevima, priča Marko, grčevito držeći presudu bjelovarskog Županijskog suda u rukama. Prema toj presudi na ime alimentacije za oba djeteta mjesečno mora izdvojiti nešto 2200 kuna, do njihove punoljetnosti ima ih pravo viđati svakog petka, svakog drugog vikenda na 10 sati te neprekidno tijekom školskih praznika, a oko njihovog viđanja morat će se dogovarati s majkom svoje djece i  bjelovarskim Centrom za socijalnu skrb.

...

Želite članak pročitati do kraja?
Cijeli članak možete pronaći u tiskanom izdanju broj 13 ili pretplatom na naše online izdanje.