-Netko mi je ukrao auto, odmah zovite policiju–tako je zvučala telefonska dojava koju je ponedjeljak u 10 sati Županijskom Centru 112 u Bjelovaru uputio 29–godišnji Bjelovarčanin.
Centar je odmah alarmirao policiju, a automobil je ubrzo pronađen u rijeci Bjelovackoj, samo nekoliko metara od mosta blizu Spomen područja Lug. Riječ je o crvenom golfu ‘dvojci’ koji je gotovo u cijelosti bio potopljen, a iz vode je izvirivao samo krov što je vidljivo i na fotografijama koje smo snimili.
Nestanak prijavio drugog dana
Kako je auto uopće završio u rijeci, pitanje je to koje ovih dana muči i bjelovarsku policiju. Na to odgovora nema ni vlasnik koji tvrdi da mu je netko namjerno ukrao auto i gurnuo ga u potok. Policiji je ispričao kako mu je auto zapravo ukraden dan ranije, u nedjelju, kada ga je parkirao u Ulici Đure Basaričeka. Kazao je kako se po njega vratio nakon pola sata, ali ga više nije bilo. Nestanak vozila prijavio je tek drugog dana nadajući se da će se auto do tada ‘pojaviti’. Ujedno, na policiji je podnio i kaznenu prijavu zbog neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.
-Radimo na utvrđivanju svih relevantnih činjenica u ovom slučaju. O svemu ćemo izvijestiti nadležno državno odvjetništvo–kazao je Dražen Medved, glasnogovornik PU bjelovarsko–bilogorske.
Ključevi u bravici
Doznajemo kako se 29–godišnjak u nedjelju golfom zaputio u posjet rodbini koja živi u Basaričekovoj ulici, a sve kako bi zajedno proslavili Uskrs prema julijanskom kalendaru. Nakon što je auto pronađen i izvučen iz potoka, policija je obavila očevid. Kako doznajemo, u bravici motora pronađeni su ključevi, a nastala šteta za sada još uvijek nije poznata. Policija još uvijek traga za osobom koja je pokušala automobil naučiti plivati, a rasplet ovog nesvakidašnjeg slučaja zasigurno će biti i više nego zanimljiv.