Direktor Vlado Njegovac, neslužbeno doznajemo, dao je  ostavku upravo zbog bahate i drske odluke predstavnika vlasnika, koja je naknadno ipak povučena

Vlado Njegovac, direktor, pod čijim su vodstvom Elektrometalovi vjerovnici prihvatili predstečajnu nagodbu i nekadašnjem bjelovarskom divu pružili novu, posljednju šansu za opstanak, prošloga petka tijekom sjednice Nadzornog odbora dao je ostavku. Službeno, reći će, kako je u Elektrometal ionako došao tek privremeno, kao krizni menadžer koji je namjeravao ostati do okončanja predstečajne nagodbe koja bi trebala uslijediti do sredine idućeg mjeseca, no prema riječima predstavnika radnika u Nadzornom odboru, Željka Srebrenovića, Njegovčevu odlasku “kumovala” je odluka o povećanju naknada članovima NO-a. Naime, Srebrenović tvrdi kako je sredinom siječnja peteročlani NO na prijedlog predsjednika Božidara Grabera, povećao mjesečne neto naknade s polovice mjesečne prosječne neto-plaće radnika isplaćene mjesec dana ranije, na 100-postotni iznos. Za odluku su glasovali svi članovi NO-a, osim Srebrenovića, koji smatra da za takvo što još uvijek nije vrijeme.

– Na lanjskoj skupštini, dioničari su donijeli odluku da se članovima NO-a isplati naknada u punom iznosu, što je oko 3.500 tisuće kuna neto mjesečno, da bi NO potom, zbog  krize u poslovanju i predstečajne nagodbe, donio odluku da se odreknu 50 posto iznosa naknade. No, početkom ove godine Graber je stavio na glasovanje odluku o povećanju te naknade na puni iznos. Njegovac je zbog toga sada dao ostavku, da bi NO nakon toga povukao odluku o povećanju naknada. No, šteta je učinjena – govori Srebrenović, koji tvrdi kako ima zapisnik sa sporne sjednice NO-a na kojoj je vidljivo da je izglasana odluka o povećanju naknade. No, s obzirom da je riječ o poslovnoj tajni, ne može ga ustupiti medijima. Dodaje i kako je žalosno da u trenutku kada je poslovanje tvrtke i dalje od idealnog, Nadzorni odbor i dalje gubi vrijeme baveći se samim sobom.

...

Želite članak pročitati do kraja?
Cijeli članak možete pronaći u tiskanom izdanju broj 12 ili pretplatom na naše online izdanje.