Istu proslavu organiziramo već godinama i građani su pokazali kako su zadovoljni. Nema potrebe da trošimo više novca i ne pada nam na pamet da dovodimo neke skupe bendove–smatra Antun Korušec, gradonačelnik Grada Bjelovara

Mnogi u zadnji trenutak odluče gdje će proslaviti Novu godinu, a na proslavu osim društva ili mjesta proslave uvijek utječe i dubina džepa. Kako bi izbjegli nepredvidive troškove i kako ne bi dodatno povećali minus na svojim računima, doček Nove godine na otvorenim prostorima poput dvorišta bjelovarske Gradske uprave može biti dobra opcija.
-Pozivam sve sugrađane da nam se pridruže na tradicionalnom dočeku Nove godine u dvorištu Gradske uprave. Obećavamo veselu atmosferu, šalu i puno smijeha–poručuje bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec.
Ondje će se, dodaje, za dobar ugođaj pobrinuti bjelovarski band ‘Petica’, besplatno će se dijeliti kuhano vino, a za ponoć je planiran svečani vatromet.
-Na dočeku ću biti u društvu svojih zamjenica, a zajedno sa našim sugrađanima Staru godinu ćemo ispratiti vatrometom, a potom nazdraviti čašom šampanjca da nam Nova godina koja dolazi bude puno bolja. Ove godine smo po prvi put organizirali i Dječju Novu godinu koja će naši najmlađi sugrađani proslaviti u 12 sati. Bit će veselo, šareno, a doći će i Djed Božićnjak s darovima–kaže Korušec.
Zadovoljni građani
Na pitanje smatra li da će građani biti zadovoljni proslavom koju je Grad za njih organizirao ove godine, Korušec kaže kako nema potrebe za dodatnim trošenjem novca iz gradske blagajne.
-Istu proslavu organiziramo već godinama i to je dovoljno, a građani su već pokazali kako su zadovoljni. Nema potrebe da trošimo više novca i ne pada nam na pamet da dovodimo neke skupe bendove–smatra gradonačelnik Bjelovara. Da proslava Nove godine može biti organizirane bez velike pompe koja zahtjeva dosta novca, smatra i njegovi kolege iz ostalih gradova u Bjelovarsko–bilogorskoj županiji.
Čazmanci i Daruvarčani na trgu
Grad Čazma, kaže tamošnji gradonačelnik Dinko Pirak, i ove će godine tradicionalno organizirati doček Nove godine na gradskom trgu.
-Za dobro raspoloženje naših sugrađana pobrinut će se glazbeni sastav ‘Vinil’ koji će zagrijati atmosferu u slučaju niskih temperatura, dok će dodtanu temperaturu građanima pružiti kuhano vino koje će dijeliti naša Turistička zajednica. Na vrhuncu večeri središte našeg grada, kao i svake godine, osvijelit će vatromet. Atmosfera je uvijek je ugodna pa smatram da nema potrebe da izdvajamo dodatan novac za neku drugačiju proslavu–kazao je Pirak. U Daruvaru će građani također moći uživati u proslavi na otvorenom. Naime, već tradicionalno, Grad će organizirati proslavu na središnjem gradskom trgu. Uz bend ‘Gordana i grupa 77’ građani će moći uživati u kuhanom vinu i nezaobilaznom vatrometu.