Danijela Crnjak Andri, mlada poduzetnica iz Garešnice, vlasnica je ugostiteljskog obrta Gastrogar i jedna od desetak korisnika mjere Grada Garešnice za potporu poduzetništvu. Danijela Crnjak Andri ostvarila je uvjete za povlačenje ukupno 16.400 kuna kroz dvije mjere.
-Taj nam je novac olakšao kupovinu rashladne komore za čuvanje namirnica, dok smo dio namijenili za brendiranje naših novih proizvoda koje uskoro planiramo plasirati na tržište. Riječ je o polutajnim proizvodima od slatkovodne ribe, divljači, gljiva, šparoga i sličnih namirnica koje već neko vrijeme imamo u svojoj ponudi, no sada ih želimo ponuditi i drugima – istaknula je Crnjak Andri, dodajući kako bi se na tržištu trebali naći već tijekom ove godine. Naša je sugovornica, kaže, zahvalna Gradu na ukazanoj potpori, a kao i drugi lokalni privrednici, ne krije zadovoljstvo zbog činjenice što je konačno i Grad Garešnica u prilici na ovakav način poticati gospodarstvo.

Nova sredstva

-Nije riječ o velikom novcu, ali je ova potpora Grada zaista za svaku pohvalu. Ovo je odlična motivacija poduzetnicima, posebice onima mladima, koji se tek upuštaju u gospodarske vode, da budu konkurentni i da hrabro opstaju na tržištu – kaže Crnjak Andri.

Podsjetimo, u proračunu Grada Garešnice prošle su godine po prvi put osigurana sredstva za namjenske financijske potpore za poduzetnike i poljoprivrednike. Riječ je o iznosu od 265,5 tisuća kuna koji je podijeljen između desetak privrednika, dok su određena sredstva osigurana i za zadrugu Srednje Škole „August Šenoa“. Gospodarstvenicima je ponuđeno više mjera, a većina se opredijelila za one namijenjene nabavci novih strojeva i opreme, ali i za razvoj komercijalizacije inovativnog proizvoda i usluge.

Zadovoljni odazivom

U Gradu su zadovoljni odazivom na prvi javni poziv ovakvog tipa, a dobra vijest je da su u proračunu za istu namjenu sredstva osigurana i ove godine. Riječ je o iznosu od čak 425 tisuća kuna pa je očito kako se gradski oci nadaju da će zainteresiranih za potpore ove godine biti još više. Želja je da se na javni poziv javi više poljoprivrednika. Naime, u toj kategoriji prošle godine uvjete za potpore ostvarilo je tek jedno društvo koje se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, kojemu je dodijeljeno pet tisuća kuna.