Poslovni uzlet grada Grubišnog Polja – besplatne edukacije

Regionalni razvoj jedna je od najvažnijih smjernica Europske unije koja čak trećinu svoga proračuna izdvaja za razvoj slabije razvijenih regija u EU, kroz takozvanu kohezijsku politiku EU. Politika ravnomjernog regionalnog razvoja u RH podrazumijeva planiranje, provođenje i koordinaciju aktivnosti regionalne razvojne politike i uspostave cjelovitog sustava programiranja, upravljanja i financiranja regionalnog razvoja.

Poduzetnici koji su zainteresirani za sufinanciranje vlastitih razvojnih projekata imat će priliku sudjelovati na besplatnom predavanju Unaprijedite svoje poslovanje uz pomoć EU sredstava za regionalni razvoj“ koja se održavaju u sklopu projekta Poslovni uzlet grada Grubišnog Polja 21. studenog 2015. u Centru za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman.

Iako su predavanja besplatna nužno je napraviti on-line prijavu, a popis svih predavanja možete vidjeti ovdje.

Predavanje će održati Igor Bobek, viši stručni suradnik u Sektoru za međunarodne poslove. Prisutnima na predavanju pojasnit će kako funkcionira proces prijave na natječaj i koje su mogućnosti za prijavu vlastitih projekata.

„Tematika sufinanciranja projekata sredstvima EU važna je za gospodarstvo kao dodatna financijska injekcija čiji je cilj potaknuti gospodarski rast i razvoj, dok su za gospodarstvenike bespovratna sredstva uvijek zanimljiva tema. S obzirom na sve veći interes poduzetnika za korištenje bespovratnih sredstava iz fondova EU, cilj ove edukacije jest dati detaljan pregled mogućnosti za gospodarstvenike. HGK aktivno prati razvoj događaja vezanih uz mogućnosti i izazove svojih članica na svim područjima pa tako i na području fondova EU“, rekao je Bobek.

„Važno je imati uvid u alokacije za financijsko razdoblje 2014-2020 s naglaskom na mogućnost za poduzetničke projekte. Važno je znati i koji razvojni projekti mogu konkurirati za sredstva kao i to da poduzetnici budu svjesni na koje ih načine HGK podupire u privlačenju EU sredstava“, dodao je.

Više o projektu Poslovni uzlet grada Grubišnog Polja pročitajte ovdje.

Dođite i unaprijedite Vaše znanje!