Trenutačno smo u pregovorima s najvećim hrvatskim filmskim festivalom o suradnji, tako da se nadamo da će se sljedeće godine na programu Filmodroma naći i naslovi, koji se do sada nisu mogli pogledati nigdje drugdje osim na Zagreb Film Festivalu

Od ove godine u Bjelovaru postoji još jedan kulturni sadržaj, alternativni filmski program, Filmodrom DOKUarta. U sklopu programa tijekom ove godine održano je 14 projekcija filmova, koje je ukupno pogledalo 170 gledatelja ili njih 12 po projekciji, što je za ovakav prilično nekomercijalan sadržaj prilično respektabilan broj. Posebno ako se uzme u obzir da je ovaj program tek u začetku. Filmske projekcije u sklopu Filmodroma održavaju se obično subotom od 20 sati u prostoru iznad Caffe bara Klub na bjelovarskom Korzu, a ulaz je i dalje besplatan.

-Ideja je bila proširiti program festivala dokumentarnog filma DOKUart na cijelu godinu. Festival je već godinama sjajno posjećen i želja je bila bjelovarskoj publici ponuditi filmski sadržaj koji se ne može pogledati u redovnoj kino distribuciji. Tijekom ove godine prikazano je 14 dokumentarnih filmova u sklopu programa “KineDok”, koji su obuhvaćali nagrađivane naslove iz Srednje Europe – istaknuo je predsjednik Udruge DOKUart Denis Hladiš i dodao da će u sklopu Filmodroma na repertoaru osim kreativnih dokumentaraca naći i europski igrani film.

-Trenutačno smo u pregovorima s najvećim hrvatskim filmskim festivalom o suradnji, tako da se nadamo da će se sljedeće godine na programu Filmodroma naći i naslovi, koji se do sada nisu mogli pogledati nigdje drugdje osim na Zagreb Film Festivalu. Drago nam je što je ovaj prilično alternativni filmski program, kakav postoji gotovo u svim većim hrvatskim gradovima, i u Bjelovaru pronašao svoju publiku – kazao je Hladiš, koji s Filmodromom ima velike planove, a zahvaljuje na potpori i Gradu Bjelovaru.

-U budućnosti je u planu pokrenuti i filmsku radionicu za djecu i mlade jer se filmska publika mora odgajati. Zato u programu i pokušavamo imati što kreativnije i različitije filmove, a s ovim projektom aplicirali smo i na natječaj Hrvatskog audiovizualnog centra. Hvala publici koja je podržala naš filmski program u kojem su se mogli pogledati i novi hrvatski dokumentarni filmovi i nadam se da će Filmodrom biti pun i sljedeće godine – zaključio je Hladiš.