Erste&Steiermärkische Bank d.d. (Erste banka) donirala je Općoj bolnici u Bjelovaru 160 tisuća kuna za kupnju aparata za laparoskopiju. Riječ je o aparatu koji se može koristiti u dijagnostičke i terapijske svrhe, a pomaže u izvođenju minimalno invazivnih kirurških zahvata. Uz to, Erste banka je bjelovarskoj Općoj bolnici tijekom 2016. donirala još i uređaj za liječenje dječje slabovidnosti Sinoptofor te dva pregledna ležaja.
– Iskreno zahvaljujemo na nesebičnoj pomoći Erste banke Općoj bolnici Bjelovar kroz donacije u protekloj 2016. godini, kao i na svim donacijama ranijih godina. Svojim donacijama prošle godine za nabavu Sinoptofora, dva pregledna ležaja i laparoskopskog stupa, Erste banka omogućila je na odjelima oftalmologije, pedijatrije i kirurgije suvremenije i kvalitetnije medicinske usluge našim pacijentima, a na zadovoljstvo svih djelatnika kojima su stvoreni bolji uvjeti rada. Donacijama u našu ustanovu Erste banka doprinosi poboljšanju zdravstvenih usluga svim pacijentima – korisnicima usluga, a time pomaže i zdravstvo u cjelini. Još jednom se zahvaljujemo na donacijama i radujemo daljnjoj uspješnoj suradnji, izjavio je ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr. med. spec. kirurg Ali Allouch.

– Sretni smo što svojim donatorskim aktivnostima možemo pomoći javnim ustanovama kao što je bjelovarska Opća bolnica te tako na još jedan način pridonijeti poboljšanju kvalitete života građana. Nadamo se da će ova donacija omogućiti građanima Bjelovara i okolice još kvalitetniju i bržu zdravstvenu uslugu te doprinijeti očuvanju njihova zdravlja i prevenciji bolesti, istaknuo je Zdenko Matak, član uprave Erste banke.

Erste banka godinama njeguje uspješnu suradnju s bjelovarskom Općom bolnicom, a putem donatorskih i sponzorskih aktivnosti pruža potporu i drugim, različitim segmentima društvenog djelovanja. Tijekom posljednjih pet godina Erste banka Općoj je bolnici u Bjelovaru za različite namjene donirala ukupno oko 780 tisuća kuna. Također, općenito je za potporu raznim projektima na području Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije tijekom 2016. izdvojila oko 1,1 milijun kuna, a u posljednjih pet godina taj je iznos oko 5,3 milijuna kuna.