Općina Velika Pisanica jedna je od jedinica lokalne samouprave koja i ove godina nastavlja s praksom pomaganja roditeljima novorođene djece. Ipak, jedna novina koju su pripremili općinski čelnici razveselit će sve one koji će u ovoj godini postati roditelji. Naime, s 500 kuna, koliko je dosada iznosila ova novčana pomoć, iznos se penje na 1000 kuna.

-Ovo povećanje vjerojatno neće bitno utjecati na porast nataliteta na području općine, no smatram da je riječ o lijepoj gesti Općine i simboličnoj pomoći koja će našim budućim roditeljima ipak malo popraviti financijsku konstrukciju – kazao je načelnik Velike Pisanice Fredi Pali. Zadnjih nekoliko godina podijeljeno je 10-ak pomoći roditeljima novorođenčadi, a hoće li ovo povećanje naknade utjecati na prirodni prirast u Velikoj Pisanici, pokazat će vrijeme.

Dodajmo tome kako pravo na pomoć za opremu novorođenog djeteta u obitelji može ostvariti i koristiti roditelj za dijete rođeno u od 1. siječnja 2017. godine do 31. prosinca 2017. godine s tim da je roditelj državljanin Republike Hrvatske, s prebivalištem na području općine Velika Pisanica najmanje jednu godinu prije rođenja djeteta.