Sporno autobusno stajalište smješteno je neposredno do obiteljskih kuća u Bakačevoj ulici, a služi samo za odvoz i dovoz učenika u obližnju III. osnovnu školu

-Ovo je postalo prestrašno i više ne znamo kome da se obratimo za pomoć–žale se stanovnicu Bakačeve ulice, ukazujući na problem koji ih, tvrde, muči već dugi niz godina. Radi se, pojašnjavaju, o autobusnom stajalištu koje se nalazi na cesti tik ispred njihovih kuća. Osim što im autobusi blokiraju ulaze u kuće i stvaraju buku, požalili su se i na učeničke nepodopštine.
Kaos na cesti
-Stanujemo u neposrednoj blizini III. osnovne škole, a problem nastaje u trenutku smjene učenika. Hrpa djece tada izlazi iz školskog dvorišta na cestu gdje čekaju roditelje da dođu po njih, ili pak, autobus da ih odveze kući. U tim trenucima nastaje kaos. Osobni automobili tada zakrče ulicu, dok vozači autobuse parkiraju na autobusnom stajalištu koje se nalazi točno ispred naših kuća i time blokiraju ulaze. Ako želim izaći iz kuće s automobilom, to je nemoguće, a tako je i mom susjedu. To zna trajati i po 20–ak minuta. Za to vrijeme motor autobusa je upaljen i stvara toliku buku da se ‘trese’ cijelo susjedstvo. To je više neizdrživo. U nekoliko navrata smo molili da skupljaju djecu na nekom drugom mjestu, no odgovora nema, žali se Mladen Divjak, stanovnik Bakačeve ulice pred čijim prozorima staju autobusi.
Učenički vandalizam
Josip Đuran, također stanovnik Bakačeve ulice koji stanuje preko puta susjeda Divjaka, kaže kako ga najviše smeta neprimjereno ponašanje učenika u vrijeme dok čekaju prijevoz.
-Godinama trpimo svojevrsni vandalizam učenika koji čekaju prijevoz ispred naših kuća. Ponekad savijaju brisače i retrovizore na našim automobilima, dok ljeti kroz otvorene prozore bacaju svakakvo smeće. Uglavnom rade nered, no to su samo neki od problema koje stvaraju. Ipak me najviše smeta konstantna galama i vika ispred naših prozora. Jedino što svi želimo je malo mira u ovoj ulici. Zato smatram da bi se autobusno stajalište pod hitno trebalo izmjestiti na neku drugu lokaciju–kazao je Đuran.

Ravnateljica: Itekako smo svjesni problema sa stajalištem
O navedenom problemu očitovala se i Goranka Preskočil, ravnateljica III. osnovne škole Bjelovar.
-Nama, kao djelatnicima u III. osnovnoj školi, najvažnija je sigurnost naših učenika. Naime, oba stajališta autobusa nalaze se na prometnicama i nisu prilagođena za čekanje autobusa koji gotovo svakodnevno kasne i u odlasku i u dolasku na što smo prijevoznika već više puta upozoravali. Naš osnivač, Grad Bjelovar, izdvaja značajna sredstva kako bi učenici imali besplatan prijevoz. Imamo 209 učenika koji svakodnevno putuju autobusom pa je škola prilagodila završetak nastave i dostavila Čazmatransu vremenik polaska i odlaska autobusa. No, to se nažalost ne poštuje, pa učenici učestalo kasne na nastavu i dugo čekaju autobus na povratak kući. Stajalište nije prilagođeno za čekanje, naročito kad su loši vremenski uvjeti ili kad su djeca u poslijepodnevnoj smjeni–kazala je Preskočil.