Marino Hasan nemalo se iznenadio kako je protekle nedjelje otišao nahraniti svoju perad. Čim je ušao u kokošinjac primijetio je pomaknute ljestve i kopanj za hranu, a brzim pogledom na kokoši je otkrio da ih pola nedostaje. Nije mu preostalo ništa drugo nego nazvati policiju koja je napravila zapisnik, no hoće li pronaći drskog lopova pokazat će vrijeme.

Sve je znao

-Ukradeno mi je 20-ak kokoši. Da ih sada negdje vidim, odmah bih ih prepoznao jer znam točno koje i kakve mi nedostaju. Iako su inače na otvorenom, u posljednje vrijeme ih držim zatvorene zbog ptičje gripe, a sada je to olakšalo posao lopovu. Zaista ne mogu ni na koga posumnjati jer ni s kim iz sela nisam u zavadi, no siguran sam da je to bio netko tko je točno znao gdje držim kokoši, gdje je kokošinjac i kako doći do njega. Naime, lopov je išao preko susjednog dvorišta i voćnjaka pa kroz mala vrata i mog dvorišta do kokošinjca. U svemu mu je pripomogla i ulična rasvjeta koja točno obasjava kokošinjac pa si je mogao birati koju će kokoš izabrati – kaže Hasan koji sumnja da je riječ o ne jednom, već dvojici lopova. Kako kaže, na to ukazuju tragovi obuće koju su ostavili za sobom, a prema njegovoj procjeni riječ je o broju stopala 41 ili 42.

Kao da ništa nije bilo

-Zaista tu noć nisam čuo nikakve zvukove. Lopovi su uredno za sobom zatvorili preostale kokoši valjda kako se te koje su mi ostale ne bi eventualno zarazile ptičjom gripom ili da ih ne bi dohvatila koja lisica. Također, zatvorili su i sva vrata za sobom kao da ništa nije bilo pa izgleda je riječ o nekim poštenim lopovima – ironičan je naš sugovornik koji napominje kako oduvijek u svom dvorištu ima kokoši te kako u peradarstvu zaista uživa pa ga je ova krađa zaista potresla.
-Procijenio sam kako je riječ o šteti od otprilike 100 kuna. No nije stvar novca. Prežalio bih ja tu štetu, no samo želim da policija uhvati lopove i da se njegovo ime objesi na banderu kako bi svi u selu znali tko je to učinio – zaključuje naš sugovornik.