Stjepan Budinski, predsjednik Odbora za branitelje Grada Bjelovara, ovih je dana podnio zahtjev za razrješenjem te dužnosti. Kako sam Budinski nije imao komentara na ostavku, od bjelovarskog gradonačelnika Antuna Korušeca doznali smo kako su razlozi njegove ostavke zdravstvene prirode.
-Gospodin Budinski je u pisanom obliku podnio zahtjev za razrješenjem s mjesta predsjednika Odbora za branitelje. U dopisu je naveo kako mu se zdravstveno stanje pogoršalo u posljednje vrijeme, a riječ je o problemima s visokim tlakom i šećerom. No, u dopisu stoji kako i dalje stoji na raspolaganju, te je spreman pomagati braniteljskoj populaciji–kazao je Korušec.
Narušio ugled Grada
Zanimljivo je što je ostavka Budinskog stigla ni mjesec dana nakon što je u javnost procurila informacija kako ga Ministarstvo branitelja sumnjiči za lažno predstavljanje i zlouporabu položaja i ovlasti. Kako je Bjelovarac već pisao, Budinskog sumnjiče da je 24. studenoga 2014. godine prema Elektri Bjelovar uputio zahtjev za priključenjem struje za prazan stan u Bjelovaru u vlasništvu države, a u kojeg je želio smjestiti
razvojačenog hrvatskog branitelja i 20-postotnog vojnog invalida Budimira Božovića koji je živio u neljudskim uvjetima. Uz njegov potpis na zahtjevu je udaren i pečat Grada Bjelovara, a netko se i neovlašteno potpisao kao ‘u.z načelnik Sektora za stambeno zbrinjavanje Ministarstva branitelja’ i stavio pečat Bjelovarsko-bilogorske županije. Problemi za Budinskog su nastali kada su iz nadležnog ministarstva o cijelom slučaju zatražili očitovanje Grada Bjelovara u kojem tvrde da gradonačelnik nije imao saznanja, a Budinski nije imao ovlasti da bez znanja i suglasnosti gradonačelnika samostalno rješava i poduzima radnje u ime Grada Bjelovara. U očitovanju stoji i kako je takvim postupanjem narušen ugled Grada. U Ministarstvu su najavili kako će nakon očitovanja BBŽ odlučiti o daljnjim radnjama protiv Budinskog.
Traži se novi predsjednik
No, dok se cijela priča ne rasvijetli, Odbor za branitelje uskoro će dobiti novog predsjednika.
-Na to mjesto imenovat ćemo novu osobu koja mora biti hrvatski branitelj, a bilo bi dobro da ima status dragovoljca, te da nema veze sa strančarenjem i da nije naklonjena ni jednoj političkoj opciji. U ovom trenutku još uvijek ne znamo tko će to biti, no u gradu nesumnjivo ima takvih ljudi–kazao je gradonačelnik Korušec.