Nekolicina volontera iz Udruge ”Vau–Vau Amigo” ovih je dana doživjela nesvakidašnje iznenađenje. Naime, anonimni donator ovih dana na račun udruge uplatio je, ni više ni manje, nego 15 tisuća kuna i time razveselio volontere koji već šest godina uspijevaju vlastitim sredstvima te donacijama voditi sklonište za napuštene životinje na privatnom imanju u Predavcu.

– Ostala sam ugodno iznenađena kada sam vidjela novac na računu. Njime smo pokrili dug kod veterinara koji je nastao čipiranjem, sterilizacijom i liječenjem pasa za koje se brinemo. Pomisao da sada bez straha i neugode možemo nazvati veterinara kada nam zatreba je neopisiv događaj. Hvala djelatnicima Veterinarske stanice Majcan što su imali toliko razumijevanja za nas, a posebno hvala anonimnoj donatorici iz Njemačke. Premda sam pokušala doznati informacije o kome se radi bi se mogla propisno zahvaliti, žena je ipak željela ostati anonimna. U svakom slučaju joj beskrajno hvala–kaže Anabela Ivorek, jedna od angažiranijih volonterki unutar udruge.

Trebaju pomoć jer brinu za 91–og psa
Premda je dug kod veterinara za sada podmiren, Ivorek kaže kako se udruga i dalje na dnevnoj bazi bori s novim izazovima, najčešće onima financijske prirode.

-Zahvaljujem svima dobrim ljudima na svakoj uplaćenoj kuni, svakoj vrećici hrane, konzervi, dekici i posudi koju su nam donirali. Međutim, nama i dalje ostaje problem kako svakog mjeseca prehraniti 91 njuškicu u našem azilu. I dalje nemamo sigurnih donatora. Hrana i veterinarske usluge su nam najveći problem. Primjerice, samo mjesečno trošimo 350 kilograma hrane koju nam, moram priznati, tek rijetki doniraju. Eto, samo nekoliko dana nakon što je podmiren dug kod veterinara, nastao je novi od 1.493,77 kuna za liječenje Taysona, novopridošlog mješanca kojeg smo uspjeli spasiti od sigurne smrti. Još dva tjedna mora piti antibiotike ali ono najgore je prošlo. Ako je bilo tko u mogućnosti neka nam pomogne uplatom koje kune. Račun je u Erste banci, SWIFT: ESBCHR22, IBAN:HR8324020061100610974, Model 00
Poziv na broj 05, s naznakom “Za Taysona”–kazala je Ivorek.