Gužve na centralnom upisu pacijenata

Kako se trenutno na većini srodnih radnih mjesta unutar ustanove koristi ostatak godišnjeg odmora od prošle godine, nema kadra koji bi mogao pojačati rad na šalteru

Kao da nije dovoljno što pacijenti bjelovarske bolnice ponekad i mjesecima moraju čekati na preglede i specijalističke dijagnoze, već u posljednje vrijeme moraju čekati i za upis na listu čekanja. Naime, u posljednjih tjedan dana obratilo nam se nekoliko čitatelja s istim problemom – gužvama na Centralnom upisu pacijenata.
– Tri dana za redom pokušavala sam se upisati na listu čekanja telefonskim putem, ali telefonska linija ili je bila zauzeta ili je bila isključena. A zvala sam svako malo, najmanje jednom u sat vremena, tijekom radnog vremena. Na kraju sam otišla na šalter, ali i tamo sam čekala nešto duže od pola sata, iako su ispred mene bila samo četiri pacijenta, činilo mi se da njihovi upisi traju predugo – govori naša sugovornica (podaci poznati redakciji), te dodaje kako joj, kao novopečenoj rodilji s dvomjesečnom bebom kojoj je potrebna stalna, neprekidna briga, gubljenje vremena ispred bolničkih šaltera predstavlja problem. Kada je, kaže, napokon dočekala svoj red, službenica je bila ljubazna, a sam proces naručivanja prošao je prilično brzo i korektno.

...

Želite članak pročitati do kraja?
Cijeli članak možete pronaći u tiskanom izdanju broj 19 ili pretplatom na naše online izdanje.