Kako je i obećao, Zdravko Mamić, izvršni dopredsjednik GNK Dinamo koji je poznat po svojoj osebujnoj javnoj komunikaciji, uplatio je 300 tisuća kuna na bankovni račun NK Mladost Ždralovi. Novac je sjeo u roku od samo nekoliko dana nakon što je Dinamo na Brdu u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa odmjerio snage s lokalnim klubom. Time je Mamić ubrizgao znatnu financijsku injekciju u lokalni klub koji, poput većine niže rangiranih klubova u državi, muku muči s pronalaženjem novca za normalno funkcioniranje. Održanim obećanjem iznimno je zadovoljan Miroslav Jurišić, aktualni predsjednik NK Mladosti.
Novac brzo ‘sjeo’
-Gospodin Mamić održao je obećanje koje je javno iznio prije utakmice, a novac je vrlo brzo ‘sjeo’ na račun našeg kluba. No, nije se radilo o donaciji već o naknadi klubu za razvoj igrača kao što je propisano Pravilnikom HNS–a. Naknada je stigla za igrače koji su unazad 10 godina iz Mladosti otišli igrati u Dinamo. U nekoliko navrata pisali smo dopis GNK Dinamu u kojem smo tražili da nam isplate novac na ime naknade i eto, baš se poklopilo da ona stigne u trenutku kada nam je ovako veliki klub stigao u goste–kaže Jurišić.
Vukojević, Ozobić, Knežević…
A popis igrača koji su iz Mladosti proteklih godina otišli u Dinamo je podugačak. Tu su Ognjen Vukojević, Jakov Gogić, Filip Ozobić, Patrik Gujić, Bojan Knežević, Josip Piragić, Kristijan Srbljanović… Inače, stariji se vjerojatno sjećaju kako je suradnja između NK Mladosti i Dinama krenula još koncem 70–ih godina kada je talentirani nogometaš Ivan Bedi potpisao ugovor sa tadašnjim NK Dinamom, a zagrebački klub se obavezao da će dva puta godišnje doći u Ždralove odigrati prijateljsku utakmicu. Jurušić se nada kako će se dobra suradnja dvaju klubova nastaviti i u budućnosti. Za malu sredinu poput Ždralova utakmica osmine finala sa zagrebačkim klubom bio je događaj godine. Novac koji je uplaćen na račun Mladosti, kaže Jurišić, namijenjen je radu njihove škole nogometa.