Davorinu Posavcu, nezavisnom kandidatu za bjelovarskog gradonačelnika, pridružile su se ovog petka, 24. ožujka, Hrvatska narodna stranka i Hrvatska stranka umirovljenika.
– Nemamo problem s egom i stoga nam nije teško prihvatiti kandidata koji nije iz HNS-a. Bjelovarski sajam, koji je bio u velikim problemima, danas je zahvaljujući gospodinu Posavcu prepoznatljiv brend te ostvaruje rast u svim segmentima, od prodaje ulaznica do većeg broja zakupljenih “kvadrata”. Stečena iskustva, sigurna sam, znat će primijeniti na upravljanje gradom – istaknula je Jasna Višnjević, predsjednica bjelovarskog HNS-a i aktualna dogradonačelnica za gospodarstvo. Dodala je kako HNS i Posavac dijele ideje o razvoju obrazovanja, poticanju poduzetništva i rastu gospodarstva.

Više zaposlenih, bolji standard za umirovljenike

Nedjeljko Kuštović, predsjednik bjelovarskog HSU-a, također je pohvalio iskustvo Posavca iz realnog sektora, dodavši kako će nova radna mjesta pomoći da se u Bjelovaru zadrži veći broj mladih, a tada će i standard umirovljenika biti bolji. Zlatko Barila, predsjednik županijskog HSU-u, naglasio je kako Posavac ne dolazi iz uskog stranačkog inkubatora, već je karijeru izgradio u gospodarstvu.
– Bjelovar je lijep i simpatičan grad u kojemu se ugodno živi, ali Bjelovar može mnogo više. Vodeći Bjelovarski sajam, shvatio sam da imamo velik, a nedovoljno iskorišten potencijal, pogotovo u gospodarstvom smislu – naglasio je Posavac dodavši kako će rasteretiti poduzetnike smanjenjem prireza, što će mu biti jedna od prvih mjera ako ga građani izaberu za gradonačelnika. Krajnji je cilj, istaknuo je, u potpunosti ukinuti prirez kao što to imaju naši gradovi u susjedstvu. Zalagat će se i za poticanje izvoza i pomoć pri izradi EU projekata.
– Dužnost gradonačelnika obnašat ću odgovorno prema svima, bez obzira na stranačku pripadnost. Hvala na podršci, shvaćam je kao veliku odgovornost – zaključio je Posavac, nezavisni kandidat koji uživa potporu lijevog centra, s obzirom da mu je, podsjetimo, podršku već pružio i SDP.