Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplice potresa nedavno otkriven slučaj pronevjere novca jedne od zaposlenica. Prema neslužbenim informacijama, radi se o iznosu od oko 300-tinjak tisuća do pola milijuna kuna, a koji je osumnjičena otuđila u razdoblju od oko dvije godine. Djelatnica je bila zaposlena na poslovima prikupljanja gotovine, evidentiranja i predaje prometa sektora ugostiteljstva, a od nastanka ove situacije ona je na bolovanju. Nejasno je u čitavoj situaciji kako je moguće da je novac u tako dugom vremenskom periodu nestajao, a da to nisu uočili nadređeni, odnosno nitko od voditelja smjena ili netko od zaposlenika u knjigovodstvu.

Istraga u tijeku

Treba reći i da Daruvarske toplice imaju vlastitu reviziju, a da stanje zaliha prati inventura, odnosno popis zaliha robe na dnevnoj bazi. No, manjak novca nastao je, prema još uvijek neslužbenim informacijama, u već spomenutom odjelu ugostiteljstva, sektoru u kojem se stanje na zalihama provjerava najčešće. Stoga, postoji i mogućnost da je više osoba uključeno u ove nezakonite radnje, no te će se insinuacije utvrđivati naknadno. U čitavu su stvar uključeni i policijski službenici, koju su, kako kažu svjedoci, u Daruvarske toplice u trenutku otkrivanja skandala, ušli u stilu akcijskih filmova kakve imamo prilike gledati na televizijskim ekranima.
– Podigli smo kaznenu prijavu, a ja čitav slučaj dok traje istraga ne smijem komentirati. Po završetku istrage javnost će biti obaviještena o svemu – kratko je situaciju u ustanovi čiji je osnivač i jedini vlasnik Bjelovarsko – bilogorska županija, komentirao ravnatelj Marcel Medak.