Grad Daruvar preuzeo 46,3 milijuna kuna duga Termalnog vodenog parka

Predstečajna nagodba daruvarskog Termalnog vodenog parka, rješenjem Trgovačkog suda u Bjelovaru postala je pravomoćna 28. travnja ove godine, a otkriva podatak koji bi, u svjetlu nedavnih predstečajnih skandala oko procjena vrijednosti imovine, mogao zainteresirati i pravosudne organe. Naime, upravo je iz predstečajne nagodbe vidljivo kako Grad Daruvar vrijednost TVP-a procijenio na 46,3 milijuna kuna, iako je riječ o tvrtci koja u svojoj kratkoj povijesti ne samo da nije uspjela poslovati s dobiti, već iz vlastitog poslovanja nije uspjela otplaćivati ni račune za vodu, a kamoli za kreditna zaduženja.
– S obzirom na loše poslovanje, veliko je pitanje bi li se za TVP mogao pronaći i kupac voljan izdvojiti milijun kuna, a navedena cifra potpuno je nerealna – ističe predsjednik daruvarskog HDZ-a Bruno Marić, koji smatra da TVP-u uspješna predstečajna nagodba neće previše pomoći, s obzirom da je riječ o kroničnom gubitašu kojega nije uspjela spasiti niti obilna pomoć iz gradskog proračuna.
Daruvarski gradonačelnik Dalibor Rohlik pak odgovara da je procjena vrijednosti TVP-a utemeljena na dosadašnjem ulaganju Grada Daruvara.

...

Želite članak pročitati do kraja?
Cijeli članak možete pronaći u tiskanom izdanju broj 19 ili pretplatom na naše online izdanje.