Otprilike 20–ak minuta trajala je borba s krasnim primjercima štuke koje su Denis Posavac i Igor Pavičić, ribiči bjelovarskog V.S P. Fishing Tema–a, izvukli iz sportskog ribnjaka ”Crnaja” kod Končanice, novo otvorene vode za vrhunsko varaličarenje štuke u Hrvatskoj. Cilj ribolova varalicama bjelovarskog dvojca bile su kapitalne štuke koje plivaju tom izazovnom, prirodnom vodom prepunom lokvanja, šaša, potopljenih vrbika i starih panjeva koja je djelomično uklopljenoj u hrastovu šumu. Njihov odlazak na novu vodu pokazao se i više no uspješnim. Posavac je ulovio štuku od 92 centimetra, dok je Pavličić ”zakačio” nešto veći primjerak–štuku od 107 centimetara.

-Pokazalo se kako je ”Crnaja” voda koja je vrijedna truda i pažnje, a osobito zbog toga što na njoj vlada režim najveće zaštite ribljeg fonda. Konkretno, pristup ribolovu je ”ulovi i pusti”, uz sav zaštitni ribolovni alat, a to je u konačnici jedini način očuvanja svih, a ponajviše kapitalnih primjeraka štuka i unapređenja ove vode do buduće, priznate i poznate turističke destinacije. ”Crnaja” je smještena uz već nadaleko poznati ribnjak za sportski ribolov šarana kojim također prosperitetno gospodari Ribnjačarstvo Končanica–kazao je Pavičić.

U samo jednom dopodnevu, dodaje, oni i kolega mu Posavac ulovili su 15 štuka, a kako je to izgledalo uživo, možete pogledati na njihovom YouTube kanalu jer ovaj dvojac svoje odlaske na vodu uredno bilježi kamerom.

-Ribnjak je namijenjen ribolovu štuke, a dozvoljen je samo ribolov pristupom “ulovi i pusti”, s jednim priborom i upotrebom umjetnih mamaca koji mogu imati samo jednu jednokuku udicu. Također je obavezna upotreba prostirke za ulovljenu ribu, podmetača minimalne širine 50 centimetara i kliješta (peana) za skidanje udica. Ribnjak radi petkom, subotom, nedjeljom i praznikom, a cijena dnevne ulaznice iznosi 70 kuna. Za sada je broj ribolovaca u jednom danu ograničen na 20 tako da je potrebno unaprijed rezervirati svoje mjesto–kazao je Pavičić.