Čini se kako će poljuljani međuljudski odnosi na koncu biti posljednji čavao u lijes prve bjelovarske Socijalne samoposluge, a time najvjerojatnije i opstanku udruge Ruka pomoći koja je njezin idejni začetnik. Naime, nakon što je predsjednik Goran Deželić prije mjesec dana najavio ostavku na to mjesto zbog povećanih obveza, ali je još uvijek nije službeno dao, to je ovih dana učinila njegova zamjenica Renata Cvjetković.
-Nisam imala drugog izbora nego sazvati sastanak u namjeri da podnesem ostavku na mjesto zamjenice predsjednika udruge. Kako se predsjednik nije pojavio na sastanku, ostavku sam mu poslala pismenim putem–kazala je Cvjetković. Premda nije željela govoriti o razlozima svoje ostavke, u kuloarima se šuška kako su glavni krivac za raspad Socijalne trgovine sve lošiji međuljudski odnosi među članovima Udruge koji su posljednjih tjedana eskalirali.
Predsjednik se ne javlja
Unatoč pozivima na mobitel, predsjednik udruge Deželić je, nažalost, ostao nedostupan za komentar. Kako god bilo, čini se kako je Socijalna trgovina zauvijek zatvorila svoja vrata. Time je 200–tinjak socijalno ugroženih korisnika koji su imali pravo na artikle s njenih polica ostalo bez dodatne pomoći u osnovnim prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama, unatoč velikoj pomoći Grada Bjelovara i gradonačelnika Antuna Korušeca koji je Socijalnoj samoposluzi na korištenje dao atraktivan prostor u prizemlju Gradske uprave. Čini se da je ovo ipak bio preveliki zalogaj za Udrugu Ruka pomoći i da osim dobre volje treba puno znanja i socijalnih vještina da bi se humanitarno karitativna djelatnost održala.