Nakon prve, druge i treće gradske škole, ove je školske godine i u IV. Osnovnoj školi zaživio produženi boravak namijenjen prvašićima koji će trajati od osam do 16.30 sati.

-Za provođenje ovog projekta Grad će u ovoj školskoj godini uložiti 60 tisuća kuna s napomenom da produženi boravak od ranije postoji u tri gradske osnovne škole–kazala je dogradonačelnica Lidija Novosel koja je sa suradnicima u ponedjeljak obišla IV. Osnovnu školu. Osim produženog boravka u najvećoj gradskoj školi imaju još podosta razloga za zadovoljstvo. Ove godine u školu je upisan razred više prvašića pa ih tako sada ima ukupno pet, a upravo su završeni i radovi na energetskoj obnovi, odnosno izmjeni stolarije i izolacije stropova, čija vrijednost iznosi gotovo 1,2 milijuna kuna.

-Ovo je najsretniji dan u životu jednog ravnatelja. Dobili smo energetsku obnovu i produženi boravak, a sve zahvaljujući Gradu Bjelovaru. Sretan sam jer imamo i veći broj prvašića po prvi put u posljednjih 20 godina što je povećanje za šest posto u odnosu na lanjsku godinu. Dvosmjenski produženi boravak bit će pravo olakšanje za roditelje naših prvašića–kazao je ravnatelj škole Nikola Margetić.

Školska psihologinja Romana Bićan kazala je kako je škola za potrebe produženog boravka u stalni radni odnos zaposlila jednu osobu.

-Jedini način da spriječimo odlazak djece, odnosno njihove prelazak u druge škole, bilo je otvaranje dvosmjenskog produženog boravka. Srećom, naišli smo na podršku Grada koji je prepoznao važnost ovakvog načina organizacije. Djeca će u produženom boravku imati tri dnevna obroka, a za aktivnosti će biti zadužen učitelj koji će s njima raditi–kazala je Bićan dodavši kako dnevna cijena boravka iznosi 30 kuna u što je uključena i hrana.