Projektna dokumentacija za dogradnju Dječjeg vrtića Pčelica Čazma je spremna, a ovaj važan zahvat uskoro se planira kandidirati na natječaj za Mjeru 7.4.1 Programa ruralnog razvoja. Kako bi se na licu mjesta vidjele potrebe djelatnika, ali i korisnika vrtića, gradonačelnik Čazme Dinko Pirak sa suradnicima te predsjednicom Gradskog vijeća Nedeljkom Baćani obišao je vrtić. O projektu dogradnje razgovaralo se s ravnateljicom Martinom Kovač.
Kao što je poznato, izrađen je projekt dogradnje vrtića koji predviđa obnovu i opremanje starih i izgradnju novih prostorija. Tu se podrazumijeva i proširenje kuhinje, sanitarnih čvorova i praonica, izgradnju soba za dvije nove skupine te obnovu dječjeg igrališta. Projekt je vrijedan 6,4 milijuna kuna, a u projektnu dokumentaciju Grad Čazma uložio je 120 tisuća kuna.
-Iako vrtić i sada, po broju djece i odgojiteljica, ima bolji predškolski standard od županijskog prosjeka, proširenje će donijeti nova poboljšanja. Dječji vrtić Pčelica Čazma polazi oko 120 djece te ih pedesetak pohađa obveznu malu školu. Ekonomska cijena vrtića prelazi 1500 kuna, a Grad Čazma sufinancira veći dio, odnosno više od tisuću kuna po polazniku svaki mjesec. Cijena se za roditelje nije mijenjala od 2010. godine – kazao je gradonačelnik Pirak.