Ključeve budućnosti Božićnog sajma u Bjelovaru prema svemu sudeći, drži Komunalac. Naime, bjelovarskom poduzeću Profitest u vlasništvu bjelovarskog poduzetnika Stipe Šole nedavno je istekla petogodišnja koncesija organiziranja Božićnog sajma. U kratkom razgovoru Šola nam je potvrdio kako je koncesija istekla, a on uredno odradio svoju ugovornu obvezu, no za detaljniji razgovor nije bio raspoložen. Ipak, odgovor na pitanje tko bi ubuduće mogao organizirati Božićni sajam ponudili su nam iz bjelovarskog Komunalca koji je ovih dana raspisao javni natječaj za nabavku drvenih kućica.
– Odluku o kupnji drvenih kućica donijeli smo iz više razloga. Prvi i najznačajniji razlog je činjenica da se privatni poduzetnik povlači iz posla. Time se ukazala potreba nabavke objekata za organiziranje istoga u vlastitoj režiji Grada, ali i za naše učešće u dijelu poslova iznajmljivanja predmetnih objekata budućim organizatorima ili koncesionarima. Obzirom na visoke troškove transporta ovakvih objekata iz nekih drugih gradova, a slijedom činjenice da je Komunalac ionako uključen u poslove iznajmljivanja (sličnih) prodajnih štandova za potrebe gradskih manifestacija, odlučili smo upotpuniti ponudu i predmetnim kućicama. Uz sve to, povoljna cijena po kojoj je moguće kupiti navedene kućice daje nam za pravo očekivati brz povrat navedenog ulaganja kroz najam samo za potrebe gradskih manifestacija, a svakako ćemo iste ponuditi i u druge svrhe koje su povezane uz našu djelatnost organiziranja i vođenja Gradske tržnice – kaže Ivan Ivančić, predsjednik Uprave Komunalca.
Kupuju postojeće kućice?
Inače, Komunalac putem raspisanog natječaja traga za ukupno 14 prijenosnih drvenih kućica od kojih je deset tipskih, dimenzija dva puta tri metra. Upravo te tipske dimenzije odgovaraju dimenzijama kućicama u vlasništvu Profitesta koje su do sada krasile Božićni sajam.
– Zbog transparentnosti ovog posla, premda se radi o bagatelnoj nabavi prema Zakonu o javnoj nabavi, oglasili smo javno nabavku rabljenih kućica koje su već bile u funkciji Božićnog sajma, ali smo ostavili mogućnost da to budu i neke druge kućice po možebitno povoljnijoj cijeni – kaže Ivančić. Inače, procijenjena vrijednost nabave u spomenutom natječaju iznosi 69 tisuća kuna bez PDV–a.