Zahvaljujući zalaganju Općine Rovišće, ulaz u tamošnji Dječji vrtić “Palčica” od nedavno je puno sigurniji. Naime, na inicijativu općinskog načelnika Slavka Prišćana, ulaz u vrtićko dvorište premješten je sa strane ulice prema obližnjem parkirališu, oko dvorišta je postavljena nova ograda, a pritom je dotjerana i sama prometnica ispred vrtića koja je bila u poprilično lošem stanju.

Proširenje objekta

-Riječ je o investiciji vrijednoj između 70 i 80 tisuća kuna koja je u potpunosti financirana iz općinskog proračuna. Sretni smo što su radovi privedeni kraju jer je ovime doista povećana sigurnost naših mališana – kazao nam je načelnik Prišćan, dodajući kako su spomenuti radovi samo nastavak ulaganja u lokalni vrtić. S obzirom da je objekt bio u dosta lošem stanju, Općina je na njemu promijenila krovište te je postavljena nova izolacija. No, tu nije kraj ulaganjima. Kako doznajemo od načelnika, želja je općinske vlasti, baš kao i roditelja vrtićaraca te zaposlenika te predškolske ustanove, da se vrtić u budućnosti proširi.

-Srećom, djece u Općini ne nedostaje, što potvrđuje i službena statistika. Svake godine na našem području rodi se 40-ak djece, imamo puno mladih obitelji. Sve to dovoljno su ozbiljni razlozi da počnemo razmišljati o otvaranju jaslica u sklopu našeg vrtića. No, kako za to trenutno nemamo dovoljno prostora, ozbiljno razmišljamo o proširenju postojećeg objekta – najavljuje načelnik Prišćan.
Inače, Općina Rovišće i na druge način pomaže rad te predškolske ustanove koju trenutno pohađa tridesetak mališana. Primjerice, ove godine upravo zahvaljujući izdvajanjima iz općinskog proračuna, program predškole koji provodi vrtić, umjesto dosadašnja dva, održava se čak tri puta tjedna. Općina je odlučila podržati i najnoviji vrtićki projekt. Riječ je o programu učenja engleskog jezika.

Zahvalni na pomoći

-Već sad imamo dosta roditelja koji bi voljeli uključiti svoju djecu u ovaj program, čime bismo dodatno obogatili naše sadržaje. S obzirom na obećanu pomoć Općine, nadam se da ćemo uskoro krenuti s realizacijom tog programa. Zahvalni smo Općini i načelniku na potpori i drago nam je što uvijek možemo računati na njih – kazala nam je Kristina Manjkas, ravnateljica Dječjeg vrtića “Palčica”.